Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Halloumisalaatti

25 min

Halloumi- granaattiomenasalaatti ilahduttaa suolan ja kirpeyden yhdistelmällään.

Reseptin ainekset
4 annosta
Salaattipohja
1 kpl
tammenlehtisalaattia ruukussa
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
1 kpl
punasipuli
6-8 kpl
kirsikkatomaatteja
Lisukkeet
1 kpl
halloumia (1 paketti)
1 dl
granaattiomenan siemeniä
Kastike
0,5 dl
oliiviöljyä
2-3 rkl
sitruunamehua
0,5 tl
dijon hunajasinappia
0,5 tl
mustapippuria
Koristeeksi
2 rkl
persiljaa silputtuna

Aloita pilkkomalla halloumi isoiksi lohkoiksi.

Lämmitä paistinpannu vähän yli keskilämmön ja siirrä halloumipalat pannulle. 

Muista käännellä juustopaloja pannulla, jotta ne eivät pala pohjaan. Juusto alkaa olla valmista kun nesteet ovat haihtuneet pannulta ja juusto on saanut molemmille puolille kauniin ruskean sävyn. 

Juuston ollessa pannulla aloita granaattiomenan työstö. Halkaise omena ja ota kulho. Naputtele granaattiomenan puolikasta kulhon päällä, jolloin siemenet tippuvat kulhon ja vältyt pahimmilta roiskeilta keittiössä.

Pese ja revi lehtisalaatti. 

Nosta valmiit halloumit leikkuulaudalle jäähtymään.

Siivuta sipuli ja kirsikkatomaatit. 

Valmista salaattikastike. 

Pilko jäähtyneet halloumit pienemmiksi suupaloiksi. 

Kokoa salaatti: ensin vihreä lehtisalaatti, sitten sipuli ja tomaatit. Lisää sen jälkeen halloumi ja viimeiseksi granaattiomenan siemenet. 

Voit lisätä kastikkeen suoraan salaattiin tai vasta lautaselle. 

Jos haluat salaatista ruokaisamman, keitä siihen lisukkeeksi esim. kvinoaa tai bulguria. Myös itsetehdyt krutongit tekevät salaatista ruokaisamman.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt