


Herkullinen hachis parmentier – kokeile ranskalaista vaihtoehtoa makaronilaatikolle
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Ranskalainen jauheliha-perunavuoka on suomalais-ranskalaisen keittokirjailija Prisca Leclercin arkibravuuri. Ruokaan uppoavat myös jämäkasvikset ja -yrtit.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 rkl
oliiviöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
300 g
karitsanjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
2 rkl
tomaattipyreetä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
(tai 1 rkl
Provencen maustesekoitusta tuoreyrttien sijaan)
1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
250 g
pinaattia tai ylijääneitä kasviksia (esim. parsakaali, purjo, porkkana)
2 ps (à 400 g)
pakasteperunamuusia
noin ¼ tl
muskottipähkinää
1 tl
suolaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
150 g
emmentaljuustoraastetta
Hachis parmentier – ohje:
- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauhelihat. Lisää tomaattipyree, valkosipulit ja mausteet. Lisää pinaatti tai pieneksi leikatut tai raastetut kasvikset ja anna muhia hetki kannen alla.
- Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita nestettä neljäsosa enemmän kuin ohjeessa, jotta muusista tulee notkeaa. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Sekoita ranskankerma kuumaan muusiin. Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita.
- Kaada jauhelihaseos uunivuoan (25 × 35 cm) pohjalle. Lusikoi päälle muusi, tasoita pinta. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on gratinoitunut.
Vinkki!
Tee lisukkeeksi vihreä salaatti. Sekoita kulhossa 3 rkl hyvää oliiviöljyä, 1,5 rkl punaviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria. Erottele yhden keräsalaatin lehdet ja huuhtele ne. Kuivaa huolellisesti keittiöliinalla. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle. Kääntele sekaisin juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat