4(6)
Herkullinen hachis parmentier – kokeile ranskalaista vaihtoehtoa makaronilaatikolle
Gluteeniton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Ranskalainen jauheliha-perunavuoka on suomalais-ranskalaisen keittokirjailija Prisca Leclercin arkibravuuri. Ruokaan uppoavat myös jämäkasvikset ja -yrtit.
22.8.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1 rkloliiviöljyä
400 gsika-nautajauhelihaa
300 gkaritsanjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
2 rkltomaattipyreetä
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkltimjamia hienonnettuna
1 rklrosmariinia hienonnettuna
(tai 1 rklProvencen maustesekoitusta tuoreyrttien sijaan)
1½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
250 gpinaattia tai ylijääneitä kasviksia (esim. parsakaali, purjo, porkkana)
2 ps (à 400 g)pakasteperunamuusia
noin ¼ tlmuskottipähkinää
1 tlsuolaa
1 prk (150 g)ranskankermaa
150 gemmentaljuustoraastetta

Hachis parmentier – ohje:

  1. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauhelihat. Lisää tomaattipyree, valkosipulit ja mausteet. Lisää pinaatti tai pieneksi leikatut tai raastetut kasvikset ja anna muhia hetki kannen alla.
  2. Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita nestettä neljäsosa enemmän kuin ohjeessa, jotta muusista tulee notkeaa. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Sekoita ranskankerma kuumaan muusiin. Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita.
  3. Kaada jauhelihaseos uunivuoan (25 × 35 cm) pohjalle. Lusikoi päälle muusi, tasoita pinta. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on gratinoitunut.

Vinkki!

Tee lisukkeeksi vihreä salaatti. Sekoita kulhossa 3 rkl hyvää oliiviöljyä, 1,5 rkl punaviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria. Erottele yhden keräsalaatin lehdet ja huuhtele ne. Kuivaa huolellisesti keittiöliinalla. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle. Kääntele sekaisin juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.