Maku

Grillissä savustettu siika

3 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4.5
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsiikaa (perattuna)
  • 2 rklmerisuolaa

Lisäksi

  • savustuslaatikko
  • pala foliota
  • 2-3 dlleppälastuja
  • pieni katajanoksa
  • 2sokeripalaa

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Hiero talouspaperilla pyyhityn kalan vatsaonteloon suolaa. Kiedo kala voipaperikääreeseen ja anna maustua 2–3 tuntia. Kääntele pakettia välillä.

Levitä savustuslaatikon pohjalle folio ja sen päälle purut. Sujauta mukaan katajanoksa ja sokeripalat. Nosta ritilä savustuslaatikkoon ja kala ritilälle. Sulje kansi ja siirrä laatikko grilliin. Pidä grillin kansi kiinni koko ajan, niin lämpö ei karkaa.

Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia. Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta.

Siirrä kypsä grillissä savustettu siika tarjoiluvadille, vedä veitsellä selkäruotoa pitkin viilto ja poista nahka päälipuolelta.

Tarjoa grillissä savustetun siikan lisänä keitettyjä varhaisperunoita ja kesäsipuli-voikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.5