Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillissä savustettu siika

3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Reseptin ainekset
4 annosta
1
siika (perattuna)
2 rkl
merisuolaa
Lisäksi
savustuslaatikko
pala foliota
2–3 dl
leppälastuja
pieni katajanoksa
2
sokeripalaa

Grillissä savustettu siika – ohje:

  1. Hiero talouspaperilla pyyhityn kalan vatsaonteloon suolaa. Kiedo kala voipaperikääreeseen ja anna maustua 2–3 tuntia. Kääntele pakettia välillä.
  2. Levitä savustuslaatikon pohjalle folio ja sen päälle purut. Sujauta mukaan katajanoksa ja sokeripalat. Nosta ritilä savustuslaatikkoon ja kala ritilälle. Sulje kansi ja siirrä laatikko grilliin. Pidä grillin kansi kiinni koko ajan, niin lämpö ei karkaa.
  3. Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia. Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta.
  4. Siirrä kypsä grillissä savustettu siika tarjoiluvadille, vedä veitsellä selkäruotoa pitkin viilto ja poista nahka päällipuolelta.
  5. Tarjoa grillissä savustetun siikan lisänä keitettyjä varhaisperunoita ja voi-sipulikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt