Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raidat pintaan

Grillipihvi – näin kokkaat täydelliset pihvit ilman kikkailua

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Naudan ulko- tai sisäfileestä paistettu grillipihvi on parhaimmillaan mediumina eli silloin, kun se jää sisältä vielä punertavaksi. Testaa myös misomaustevoi, joka antaa pihville umamista makua.

2.7.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 600 g
naudan sisä- tai ulkofileetä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Misomaustevoi
100 g
voita
1
pieni valkosipulinkynsi
3 tl
misotahnaa
1 rkl
ruohosipulia (tai persiljaa tai korianteria)
½ tl
mustapippuria

Grillipihvi – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia, mielellään tunti ennen kypsentämistä.
  2. Valmista misomaustevoi. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hetkeksi tai pehmitä se mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita voin joukkoon misotahna, valkosipuli, yrtit ja mustapippuri.
  3. Ota pala leivinpaperia. Levitä maustevoi leivinpaperinpalan reunalle tangoksi ja rullaa tiiviiksi pötköksi. Käännä päistä vastakkaisiin suuntiin karkkipaperin tavoin. Anna maustua ja jähmettyä viileässä.
  4. Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Öljyä pihvit molemmin puolin ja grillaa pihvejä kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, jolloin se jää sisältä vielä mediumiksi (54–59-asteiseksi). Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nosta pihvit tarjoiluvadille, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta pinnan ja keskiosan välinen lämpötilaero tasoittuu. Huomioi, että liha kypsyy ainakin pari astetta grillistä ottamisen jälkeen.
  6. Viipaloi maustevoi ja tarjoa grillipihvien kanssa.

Vinkki!

Jos haluat pihveistä kypsemmät, paista niitä hieman pidempään, noin 60–64-asteiseksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt