


Folioon ja grilliin!
Grilliperunat – uudet perunat kypsyvät folionyyteissä ihanan paahteisiksi
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Grilliperunat valmistuvat vaivattomasti: esikeitä uudet perunat, mausta, kääri folioon ja anna grillin hoitaa loput!
Reseptin ainekset
4 annosta
Grilliperunat
800 g
pieniä uusia perunoita
1–2
kesäsipulia varsineen (tai 1 nippu kevätsipuleita tai 1 rku ruohosipulia)
1–2
valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
voita
Lisäksi
foliota
Grilliperunat – ohje:
- Pese perunat ja esikypsennä niitä keittämällä 2–8 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Hienona kesäsipulit (tai kevät- tai ruohosipulit). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Leikkaa foliosta neljä neliöpalaa (40 × 40 cm). Nosta päälle perunat. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria, lisää sipulit ja valkosipulit sekä lopuksi voi nokareina.
- Taittele folioarkit napakoiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä paistoritilän päällä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Vinkki!
Voit valmistaa grilliperunat myös kokonaan raaoista varhaisperunoista, mutta pidennä kypsennysaikaa tällöin noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat