
Grillimarinadit noin kilolle lihaa
Yrttigrillauskastike Öljypohjainen yrttimarinadi on yleismauste erilaisille lihoille ja kaloille. Yrttejä vaihtelemalla saat erilaisia makuvivahteita. Säilytä öljypohjaiset marinadit jääkaapissa. 1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin. Voit käyttää myös korkeareunaista astiaa ja sauvasekoitinta. 2. Upota maustettava liha marinadiin ja nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen grillausta. Tahinigrillauskastike Tahini eli seesaminsiementahna antaa marinadille paahteista makua. Kokeile tahinia myös grillatun lihan kanssa tarjottaviin kastikkeisiin. 1. Mittaa kuivat mausteet mortteliin ja hieraise muutama kerta. Sekoita korianteria lukuun ottamatta kaikki aineet keskenään. Hienonna korianteri ja lisää se lopuksi. 2. Sivele grillauskastiketta lihan pintaan ja anna maustua pari tuntia ennen grillausta. Kokisgrillauskastike Kokismarinadi sopii erityisesti possun- ja lampaanlihalle. Vaihda kokis joskus Dr. Pepperiin ja ylläty!
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet kulhossa. 2. Upota maustettava liha marinadiin muutamaksi tunniksi ennen grillausta. Pyyhi ylimääräinen grillauskastike pois, ennen kuin nostat lihat grilliin. Grillirub-mausteseos Säilytä mauste huoneenlämmössä kannellisessa purkissa. 1. Hienonna kaikki mausteet huolellisesti morttelissa. 2. Hiero maustetta lihan tai kalan pintaan. Voit myös hieroa mausteseosta öljytyn lihan tai kalan pinnalle. Anna maustua kylmässä mielellään muutama tunti ennen grillausta.