Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillauskastike

10 min

Tee grillauskastike itse! Marinointi maustaa, mureuttaa ja mehevöittää lihaa. Kastikkeet sopivat myös kasvisten grillaukseen. Alta löydät reseptit yrtti-, tahini ja kokiskastikkeeseen sekä grillirub-mausteseokseen.

28.5.2015
Reseptin ainekset
Yrttigrillauskastike
noin kilolle lihaa
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
tuoretta oreganoa
1 rkl
tuoretta timjamia
½ rkl
tuoretta rosmariinia
1
hienonnettu laakerinlehti
1
valkosipulinkynsi
½ tl
mustapippuria
Tahini eli seesaminsiemengrillauskastike
noin kilolle lihaa
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
savustettua tai tavallista paprikajauhetta
½ tl
anista
2 rkl
tahinia
2 rkl
limetinmehua
1 ½ dl
rypsiöljyä
½ dl
tuoretta korianteria
Kokisgrillauskastike
noin kilolle lihaa
2 dl
kolajuomaa (ei kevyt)
4 rkl
soijaa
2 rkl
vaahterasiirappia
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Grillirub-mausteseos
1 tl
chilihiutaleita
3 rkl
savustettuja suolahiutaleita
(esim. Pirkka)
2 rkl
korianterinsiemeniä
2 rkl
ruokokidesokeria
2 tl
juustokuminaa
2 tl
mustapippuria

Grillimarinadit noin kilolle lihaa

Yrttigrillauskastike Öljypohjainen yrttimarinadi on yleismauste erilaisille lihoille ja kaloille. Yrttejä vaihtelemalla saat erilaisia makuvivahteita. Säilytä öljypohjaiset marinadit jääkaapissa. 1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin. Voit käyttää myös korkeareunaista astiaa ja sauvasekoitinta. 2. Upota maustettava liha marinadiin ja nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen grillausta. Tahinigrillauskastike Tahini eli seesaminsiementahna antaa marinadille paahteista makua. Kokeile tahinia myös grillatun lihan kanssa tarjottaviin kastikkeisiin. 1. Mittaa kuivat mausteet mortteliin ja hieraise muutama kerta. Sekoita korianteria lukuun ottamatta kaikki aineet keskenään. Hienonna korianteri ja lisää se lopuksi. 2. Sivele grillauskastiketta lihan pintaan ja anna maustua pari tuntia ennen grillausta. Kokisgrillauskastike Kokismarinadi sopii erityisesti possun- ja lampaanlihalle. Vaihda kokis joskus Dr. Pepperiin ja ylläty!

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet kulhossa. 2. Upota maustettava liha marinadiin muutamaksi tunniksi ennen grillausta. Pyyhi ylimääräinen grillauskastike pois, ennen kuin nostat lihat grilliin. Grillirub-mausteseos Säilytä mauste huoneenlämmössä kannellisessa purkissa. 1. Hienonna kaikki mausteet huolellisesti morttelissa. 2. Hiero maustetta lihan tai kalan pintaan. Voit myös hieroa mausteseosta öljytyn lihan tai kalan pinnalle. Anna maustua kylmässä mielellään muutama tunti ennen grillausta.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt