Kotivinkki

Grillauskastike

10 min
2.67
0

Tee grillauskastike itse! Marinointi maustaa, mureuttaa ja mehevöittää lihaa. Kastikkeet sopivat myös kasvisten grillaukseen. Alta löydät reseptit yrtti-, tahini ja kokiskastikkeeseen sekä grillirub-mausteseokseen.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset

Yrttigrillauskastike

  • noin kilolle lihaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rkltuoretta oreganoa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • ½ rkltuoretta rosmariinia
  • 1hienonnettu laakerinlehti
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlmustapippuria

Tahini eli seesaminsiemengrillauskastike

  • noin kilolle lihaa
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlsavustettua tai tavallista paprikajauhetta
  • ½ tlanista
  • 2 rkltahinia
  • 2 rkllimetinmehua
  • 1 ½ dlrypsiöljyä
  • ½ dltuoretta korianteria

Kokisgrillauskastike

  • noin kilolle lihaa
  • 2 dlkolajuomaa (ei kevyt)
  • 4 rklsoijaa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2 tltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 tlsuolaa
  • 4valkosipulinkynttä

Grillirub-mausteseos

  • 1 tlchilihiutaleita
  • 3 rklsavustettuja suolahiutaleita
  • (esim. Pirkka)
  • 2 rklkorianterinsiemeniä
  • 2 rklruokokidesokeria
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlmustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN
MITÄ PIDIT?
2.67