3,2(10)
Grillauskastike
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Tee grillauskastike itse! Marinointi maustaa, mureuttaa ja mehevöittää lihaa. Kastikkeet sopivat myös kasvisten grillaukseen. Alta löydät reseptit yrtti-, tahini ja kokiskastikkeeseen sekä grillirub-mausteseokseen.
Julkaistu 28.5.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
Yrttigrillauskastike
noin kilolle lihaa
1 dlrypsiöljyä
2 rklsoijakastiketta
1 rkltuoretta oreganoa
1 rkltuoretta timjamia
½ rkltuoretta rosmariinia
1hienonnettu laakerinlehti
1valkosipulinkynsi
½ tlmustapippuria
Tahini eli seesaminsiemengrillauskastike
noin kilolle lihaa
1 tlfenkolinsiemeniä
1 tlkorianterinsiemeniä
1 tlsavustettua tai tavallista paprikajauhetta
½ tlanista
2 rkltahinia
2 rkllimetinmehua
1 ½ dlrypsiöljyä
½ dltuoretta korianteria
Kokisgrillauskastike
noin kilolle lihaa
2 dlkolajuomaa (ei kevyt)
4 rklsoijaa
2 rklvaahterasiirappia
2 tltuoretta inkivääriä raastettuna
2 tlsuolaa
4valkosipulinkynttä
Grillirub-mausteseos
1 tlchilihiutaleita
3 rklsavustettuja suolahiutaleita
(esim. Pirkka)
2 rklkorianterinsiemeniä
2 rklruokokidesokeria
2 tljuustokuminaa
2 tlmustapippuria

Grillimarinadit noin kilolle lihaa

Yrttigrillauskastike Öljypohjainen yrttimarinadi on yleismauste erilaisille lihoille ja kaloille. Yrttejä vaihtelemalla saat erilaisia makuvivahteita. Säilytä öljypohjaiset marinadit jääkaapissa. 1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin. Voit käyttää myös korkeareunaista astiaa ja sauvasekoitinta. 2. Upota maustettava liha marinadiin ja nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen grillausta. Tahinigrillauskastike Tahini eli seesaminsiementahna antaa marinadille paahteista makua. Kokeile tahinia myös grillatun lihan kanssa tarjottaviin kastikkeisiin. 1. Mittaa kuivat mausteet mortteliin ja hieraise muutama kerta. Sekoita korianteria lukuun ottamatta kaikki aineet keskenään. Hienonna korianteri ja lisää se lopuksi. 2. Sivele grillauskastiketta lihan pintaan ja anna maustua pari tuntia ennen grillausta. Kokisgrillauskastike Kokismarinadi sopii erityisesti possun- ja lampaanlihalle. Vaihda kokis joskus Dr. Pepperiin ja ylläty!

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet kulhossa. 2. Upota maustettava liha marinadiin muutamaksi tunniksi ennen grillausta. Pyyhi ylimääräinen grillauskastike pois, ennen kuin nostat lihat grilliin. Grillirub-mausteseos Säilytä mauste huoneenlämmössä kannellisessa purkissa. 1. Hienonna kaikki mausteet huolellisesti morttelissa. 2. Hiero maustetta lihan tai kalan pintaan. Voit myös hieroa mausteseosta öljytyn lihan tai kalan pinnalle. Anna maustua kylmässä mielellään muutama tunti ennen grillausta.  

Kommentoi »