Maku

Grillatut tiikerikatkaravut

24 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen24 h
GL
LA
MA
MU
3.6
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gkatkarapuja (pakaste) (kokonaisia, tiikeri)

Marinadi

  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 kpllimettiä (kuoren vihreä osa raastettuna ja mehu)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 50 gsitruunaruohoa
  • 1 kpllimettiä (lohkottuna)
Tulosta

Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kumoa sulatetut, valutetut ravut kulhoon ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti äyriäisten koloihin. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Ota ravut huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Työnnä jokaiseen rapuun sitruunaruoho tai varrastikku ja grillaa nopeasti. •Tarjoa grillattujen tiikerikatkarapujen lisänä dippikastikkeita ja limetin lohkoja.

MITÄ PIDIT?
3.6