Grillatut munakoisot ja hummusdippi
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Mehevät grillatut munakoisot, samettinen hummusdippi ja raikkaat vadelmat muodostavat koukuttavan yhdistelmän. Kokeile sinäkin!
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.6.2015

Grillatut munakoisot ja hummusdippi
Ainekset (4 annosta)
- 2 kplmunakoisoa
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlmerisuolaa (hiutaleita)
Hummusdippi
- 300 gkikherneitä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tljauhettua korianteria
- 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
- 2 rklsitruunamehua
- 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
- 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
- 1 dloliiviöljyä
- 200 gturkkilaista jogurttia
Päälle
- 200 gvadelmia
- 3 rkltuoretta minttua
Valmista hummusdippi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kaada ne korkeareunaiseen kannuun tai tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset jogurttia lukuun ottamatta.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi ja kuohkeaksi. Lisää jogurtti. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi. Tarkista maku.
Huuhtele ja leikkaa munakoisot kahtia.
Viillä niiden pintaan vinoruudukko terävällä veitsellä.
Sivele munakoisot öljyllä ja mausta suolalla.
Grillaa munakoisot molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Kun olet saanut pintaan kauniin värin. Siirrä ne matalampaan lämpöön vielä hetkeksi hautumaan.
Tarjoa munakoisot hummusdipin ja runsaan salaatin kanssa. Viimeistele annokset tuoreella mintulla ja vadelmilla.
MITÄ PIDIT?
5