Maku

Grillatut munakoisot ja hummusdippi

30 min
GL
MU
5
0

Mehevät grillatut munakoisot, samettinen hummusdippi ja raikkaat vadelmat muodostavat koukuttavan yhdistelmän. Kokeile sinäkin!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlmerisuolaa (hiutaleita)

Hummusdippi

  • 300 gkikherneitä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua korianteria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 200 gturkkilaista jogurttia

Päälle

  • 200 gvadelmia
  • 3 rkltuoretta minttua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista hummusdippi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kaada ne korkeareunaiseen kannuun tai tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset jogurttia lukuun ottamatta.

Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi ja kuohkeaksi. Lisää jogurtti. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi. Tarkista maku. 

Huuhtele ja leikkaa munakoisot kahtia.

Viillä niiden pintaan vinoruudukko terävällä veitsellä.

Sivele munakoisot öljyllä ja mausta suolalla.

Grillaa munakoisot molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Kun olet saanut pintaan kauniin värin. Siirrä ne matalampaan lämpöön vielä hetkeksi hautumaan.

Tarjoa munakoisot hummusdipin ja runsaan salaatin kanssa. Viimeistele annokset tuoreella mintulla ja vadelmilla.

MITÄ PIDIT?
5