Maku

Grillatut kasslerpihvit

12 h 40 min
4.12
2

Grillatut kasslerpihvit

GL
LA
MA
MU
2
4.12
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
Tulosta
Mainos
Grillatut porsaan kassleripihvit ovat maukasta ja helppoa kesäruokaa. Anna pihvien marinoitua jääkaapissa yön yli. Kokeile ja ihastu!

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gporsaan kasleria

Marinadi

  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria

Barbequekastike

  • 6 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklketsuppia
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlcayennenpippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Mittaa marinadin ainekset kattilaan, kiehauta seos ja anna jäähtyä.

Leikkaa kassler viipaleiksi. Nosta pihvit laakeaan vuokaan ja kaada jäähtynyt marinadi päälle. Peitä vuoka ja anna kasleripihvien marinoitua jääkaapissa yön yli.

Kuumenna kattilassa kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita koko ajan. Kun seos paksunee ja vähenee puoleen, noin 5 minuutin päästä, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä seos.

Nosta kasslerpihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pyyhi ne kuiviksi marinadista. Voitele kasslerit kauttaaltaan kastikkeella.

Grillaa pihvejä noin 5 minuuttia per puoli. Käännä kaslerit kerran grillaamisen aikana.

Tarjoa pariloidut kasslerpihvit grillattujen maissintähkien ja raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4.12