Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillatut broilerinfileet valloittavat mehevyydellään – herkullisen maun takaa yrttinen marinadi

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min

Grillatut broilerinfileet ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Yrttinen marinadi on sopivasti raikas. Nokare maustevoita ja herkulliset lisukkeet kruunaavat aterian.

19.7.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
broilerifileitä
Marinadi
2 dl
rypsiöljyä
1–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
timjamia (hienonnettuna)
2 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
raastettua limen kuorta
mustapippuria

Grillatut broilerinfileet valmistuvat näin:

  1. Valmista ensin marinadi. Kaada kaikki ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tai huhmareessa.
  2. Kaada marinadia broilerifileiden päälle ja sekoita. Anna maustua yön yli jääkaapissa tai tunti huoneenlämmössä.
  3. Kuumenna grilli. Laita broilerifileet nahkapuoli alaspäin niin, että paksuin kohta on grillin kuumimmassa kohdassa ja ohut reunaosa grilllin reunalla. Kun filee on saanut väriä, käännä puolta.
  4. Taittele folio kaksinkerroin ja kaada loppu marinadi siihen. Kun broilerit kypsyvät (paksuin kohta tuntuu sormella painaessa aavistuksen kimmoisalta), nosta ne folion päälle. Raasta limen kuorta ja rouhi mustapippuria päälle. Taittele folionyytti ja nosta pariksi minuutiksi grilliin.
  5. Ota nyytti pois grillistä ja anna lihan vetäytyä 5–10 minuuttia. Suljetussa folionyytissä broileri pysyy kuumana 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Kaada folionyyttiin syntynyt liemi takaisin broilerin päälle. Se maustaa ja mehevöittää lihan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt