Grillatut broilerinfileet valloittavat mehevyydellään – herkullisen maun takaa yrttinen marinadi
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
sokeriton
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Grillatut broilerinfileet ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Yrttinen marinadi on sopivasti raikas. Nokare maustevoita ja herkulliset lisukkeet kruunaavat aterian.

Reseptin ainekset 6 annosta
800 gbroilerifileitä
Marinadi
2 dlrypsiöljyä
1–3 valkosipulinkynttä
1 rkltimjamia (hienonnettuna)
2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
½ tlsuolaa
raastettua limen kuorta
mustapippuria
Grillatut broilerinfileet valmistuvat näin:
- Valmista ensin marinadi. Kaada kaikki ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tai huhmareessa.
- Kaada marinadia broilerifileiden päälle ja sekoita. Anna maustua yön yli jääkaapissa tai tunti huoneenlämmössä.
- Kuumenna grilli. Laita broilerifileet nahkapuoli alaspäin niin, että paksuin kohta on grillin kuumimmassa kohdassa ja ohut reunaosa grilllin reunalla. Kun filee on saanut väriä, käännä puolta.
- Taittele folio kaksinkerroin ja kaada loppu marinadi siihen. Kun broilerit kypsyvät (paksuin kohta tuntuu sormella painaessa aavistuksen kimmoisalta), nosta ne folion päälle. Raasta limen kuorta ja rouhi mustapippuria päälle. Taittele folionyytti ja nosta pariksi minuutiksi grilliin.
- Ota nyytti pois grillistä ja anna lihan vetäytyä 5–10 minuuttia. Suljetussa folionyytissä broileri pysyy kuumana 10–15 minuuttia.
Vinkki!
Kaada folionyyttiin syntynyt liemi takaisin broilerin päälle. Se maustaa ja mehevöittää lihan.