Maku

Grillatut äyriäisvartaat

4 h 30 min
GL
LA
MA
MU
3
0

Jättikatkaravunpyrstöt ja kampasimpukat marinoidaan yön yli. Vartaisiin pujotetut äyriäiset kypsennetään nopeasti grillissä.
Tulosta
Teksti Claes Olsson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (4 annosta)

  • 16 kpljättikatkaravunpyrstöjä
  • 12 kplkampasimpukoita

Marinadi katkaravuille

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rkltuoretta timjamia

Marinadi kampasimpukoille

  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 rklkalakastiketta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Sekoita marinadin nesteet ja yritit. Pane pakastetut ravunpyrstöt astiaan, jossa tiivis kansi, ja kaada päälle marinadi. Nosta jääkaappiin sulamaan ja maustumaan yön yli.

Pane pakastetut kampasimpukat astiaan, jossa tiivis kansi, ja kaada päälle marinadi. Nosta jääkaappiin sulamaan ja maustumaan yön yli.

Ota ravunpyrstöt ja kampasimpukat pois jääkaapista ja avaa astian kansi tuntia ennen grillausta.

Pujota 4–5 katkaravun pyrstöä yhdelle puiselle grillitikulle ja grillaa pyrstövartaita 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pujota 3–4 simpukkaa yhdelle puiselle grillitikulle ja grillaa simpukkavartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.

Muista liottaa puisia grillaustikkuja noin tunnin verran kylmässä vedessä ennen grillausta.
MITÄ PIDIT?
3