Grillatut äyriäisvartaat
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Jättikatkaravunpyrstöt ja kampasimpukat marinoidaan yön yli. Vartaisiin pujotetut äyriäiset kypsennetään nopeasti grillissä.
GL
LA
MA
MU
2.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.5.2009

Grillatut äyriäisvartaat
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 16 kpljättikatkaravunpyrstöjä
- 12 kplkampasimpukoita
Marinadi katkaravuille
- 1 kpltuoretta chiliä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1 dlrypsiöljyä
- 1 dlsitruunamehua
- 1 rklkalakastiketta
- 1 rkltuoretta timjamia
Marinadi kampasimpukoille
- 2 dlrypsiöljyä
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
- 1 rklkalakastiketta
Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Sekoita marinadin nesteet ja yritit. Pane pakastetut ravunpyrstöt astiaan, jossa tiivis kansi, ja kaada päälle marinadi. Nosta jääkaappiin sulamaan ja maustumaan yön yli.
Pane pakastetut kampasimpukat astiaan, jossa tiivis kansi, ja kaada päälle marinadi. Nosta jääkaappiin sulamaan ja maustumaan yön yli.
Ota ravunpyrstöt ja kampasimpukat pois jääkaapista ja avaa astian kansi tuntia ennen grillausta.
Pujota 4–5 katkaravun pyrstöä yhdelle puiselle grillitikulle ja grillaa pyrstövartaita 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pujota 3–4 simpukkaa yhdelle puiselle grillitikulle ja grillaa simpukkavartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.
Muista liottaa puisia grillaustikkuja noin tunnin verran kylmässä vedessä ennen grillausta.