Maku

Grillattuja kampasimpukoita ja sitruuna-pinaattirisottoa

30 min
3.7
1

Grillattuja kampasimpukoita ja sitruuna-pinaattirisottoa

MU
GL
1
3.7
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 12 kplkampasimpukoita
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Sitruuna-pinaattirisotto

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 1/2 dlrisottoriisiä
  • 9 dlkasvislientä
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 50 gpinaattia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata kampasimpukat hitaasti jääkaapissa.
Valmista ensin risotto. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää riisi ja sekoita kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää kasvislientä vähän kerrallaan kattilaan. Kun liemi on imeytynyt riisin, lisää lientä. Jatka näin, kunnes kaikki liemi on käytetty. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa. Kypsennä seosta hiljalleen ja sekoita lähes koko ajan.
Kuivaa sulaneet simpukat talouspaperilla. Ripottele pintaan mausteita. Grillaa niitä voi-öljyseoksessa parilapannulla noin 1/2 minuuttia per puoli. Nosta paistinpannu pois liedeltä. Mausta risotto sitruunaraasteella, pinaatinlehdillä, mausteilla, parmesaaniraasteella ja voilla. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lautasille risottoa. Nosta viereen vastapaistetut simpukat. Tarjoa heti.
•Jos et löydä kaupastasi kampasimpukoita tai niiden hinta hirvittää, voit korvata simpukat esimerkiksi grillatulla broilerinlihalla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä