Maku

Grillattu valkoinen pizza

1 h
5
0

Grillattu valkoinen pizza

MU
0
5
Trendikäs valkoinen pizza onnistuu myös grillissä! Grillaa pizzapohja toiselta puoleltaan rapeaksi, käännä ja päällystä vuohenjuustolla ja makeilla nektariineilla. Lopputulos on täydellinen!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2 1/2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 1/2 dldurumvehnäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

Voiteluun

  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %) (1 purkki)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 3 kplnektariinia
  • 1,5 dlrucolaa
  • 1/2 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita haaleaan veteen murennettu hiiva, öljy, sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli palat jauhojen avulla ohuemmiksi pyörylöiksi. Älä tee pohjasta liian ohutta, jotta se ei pala grillissä.

Sivele pizzapohjat kevyesti öljyllä, jotta ne eivät tartu ritilään kiinni.

Grillaa ylätasolla muutama minuutti.

Käännä pizzapohjat ja levitä päälle ranskankerma, murennettu vuohenjuusto ja paloitellut nektariinit. Jatka grillaamista muutama minuutti. Tarkkaile kypsymistä, jotta pohjat eivät pala.

Viimeistele rucolalla, pinjansiemenillä ja halutessasi oliiviöljyllä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä