Maku

Tomahawk-pihvi – grillilihojen kuningas tarjotaan viskikastikkeen kanssa

3 h 30 min
GL
MA
MU
3.67
1

Tomahawk-pihvi on naudan ulkofileeviipale, johon on jätetty pitkä luu. Parhaimmillaan se on mediumkypsyyteen savun kanssa grillattuna. Iso luu varaa itseensä lämpöä, joten anna tomahawk-pihvin vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1 (kg)tomahawk-pihvi
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Bbq-viskikastike

  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ dlbalsamiviinietikkaa
  • 390 gtomaattimurskaa
  • 1 dlkolajuomaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 tlchilijauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rklviskiä

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN2 h
MITÄ PIDIT?
3.67