Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomahawk-pihvi – grillilihojen kuningas tarjotaan viskikastikkeen kanssa

3 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tomahawk-pihvi on naudan ulkofileeviipale, johon on jätetty pitkä luu. Parhaimmillaan se on mediumkypsyyteen savun kanssa grillattuna. Iso luu varaa itseensä lämpöä, joten anna tomahawk-pihvin vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista.

14.6.2019
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (kg)
tomahawk-pihvi
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Bbq-viskikastike
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
½ dl
balsamiviinietikkaa
390 g
tomaattimurskaa
1 dl
kolajuomaa
1 dl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
½ tl
mustapippuria
2 rkl
viskiä

Tomahawk-pihvi valmistuu näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen grillausta.
  2. Jaa hiiligrillisi tulitiilien avulla kahteen osaan. Pane lihapuolelle ritilän alle folioastia lihoista tippuvalle rasvalle. Sytytä 1/3 piippusytyttimellistä brikettejä ja kaada ne grilliin tulipuolelle. Lisää sytyttämättömiä brikettejä päälle ja nosta joukkoon muutamia savustuspuupaloja, esimerkiksi hikkoripuuta. Nosta grilliritilä paikoilleen ja sopiva vesiastia ritilän päälle. Käännä ilmaventtiilit niin pienelle kuin mahdollista. Kun hiillos on sopiva, nosta liha ensin 1–3 minuutiksi hiilloksen yläpuolelle suoraan lämpöön saamaan paistopinta. Käännä, ja anna toisen puolen ruskistua samoin.
  3. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan grillin kestävä lihalämpömittari ja nosta liha grilliin epäsuoralle lämmölle. Sulje grillin kansi ja anna grillautua sekä savustua. Kääntele ahkerasti, noin 10 minuutin välein. Kun lihalämpömittari näyttää noin 53 astetta, suolaa ja pippuroi liha.
  4. Nosta liha grillistä ja peitä se kevyesti kaksinkertaisella foliolla. Anna vetäytyä rauhassa vähintään puoli tuntia. Lihan sisälämpötila nousee tänä aikana vielä 5–8 astetta.
  5. Kastiketta varten kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa. Lisää kaikki loput aineet viskiä lukuun ottamatta. Kiehauta ja anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon viski.

Vinkki!

Älä kääri lihaa folioon, vaan peittele se. Liian tiivis foliopaketti irrottaa lihasta nestettä, ja kun neste jää pakettiin lihan pinnan herkullisuus kärsii.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt