Grillattu porsaanfilee ja hunajapersikat

40 min
3.9
0

Grillattu porsaanfilee ja hunajapersikat

MU
GL
0
3.9
Teksti Lilli Paasikivi-Ilves
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gporsaan ulkofileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 10 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 6 rkltuoretta rosmariinia (pilkottuna)
  • 6 rkloliiviöljyä
  • 6 kplpersikkaa
  • 4 rklhunajaa
  • 4 rklsuolatonta voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Halkaise porsaanfilee sivusta pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä noin 2 cm leikkaamatta. Avaa filee kirjan tapaan ja nuiji liha tasaiseksi levyksi. Mausta filee suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

Sekoita kulhossa valkosipulit, rosmariini ja öljy. Levitä seos tasaisesti fileen molemmin puolin. Grillaa liha kypsäksi (yhteensä 12–15 minuuttia).

Halkaise persikat ja poista kivet. Jaa hunaja hedelmäkoloihin. Kypsennä persikat grillissä parilalla tai valurautapannulla leikkauspinta alaspäin. Lisää voi ja valele sillä persikan puolikkaita, kunnes ne ovat pehmenneet.

Anna lihan levätä 5 minuuttia löyhästi foliolla peitettynä.

Tarjoa grillattu porsaanfilee viipaloituna hunajapersikoiden, pistaasirelissin ja perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä