Maku

Grillattu maissi

50 min
2.5
0

Grillattu maissi

GL
KA
MU
0
2.5
Herkullinen grillattu maissi kaipaa seurakseen vain voita ja sormisuolaa. Tuoretta lähimaissia ei tarvitse keittää ennen grillausta. Jos käytät tuontimaissia, esikeitä 5–15 minuuttia. Hyviä grillihetkiä!
Teksti Marjo Uusikylä, Pirkkalan kartano
Kuvat Timo Pyykkö, Kirsi Tuuri
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmaissintähkiä (tuoreita)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gvoita
  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista grillatut maissit näin:

Kuori ja huuhtele tähkät.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota maissit marinadiin vähintään puoleksi tunniksi ennen grillaamista.

Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä.

Grillaa tähkiä ahkerasti käännellen noin 15 minuuttia, kunnes väri on mieleisesi.

Tarjoa maissit kuumina voin, sitruunalohkojen ja sormisuolan kera.

Vinkki!

Kokeile maissin kypsentämistä myös folioon käärittynä suoraan hiilloksella.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä