Maku

Grillattu maissi – kesän kestosuosikki

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Herkullinen grillattu maissi kaipaa seurakseen vain voita ja sormisuolaa. Tuoretta lähimaissia ei tarvitse keittää ennen grillausta. Jos käytät tuontimaissia, esikeitä 5–15 minuuttia. Hyviä grillihetkiä!
GL
KA
MU
2.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmaissintähkiä (tuoreita)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gvoita
  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)
  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Grillattu maissi valmistuu näin:

Kuori ja huuhtele tähkät.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota maissit marinadiin vähintään puoleksi tunniksi ennen grillaamista.

Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä.

Grillaa tähkiä ahkerasti käännellen noin 15 minuuttia, kunnes väri on mieleisesi.

Tarjoa maissit kuumina voin, sitruunalohkojen ja sormisuolan kera.

Kokeile maissin kypsentämistä myös folioon käärittynä suoraan hiilloksella.

MITÄ PIDIT?
2.5
Kommentoi »