Maku

Grillattu maissi – kesän kestosuosikki

50 min
GL
KA
MU
2.5
0

Herkullinen grillattu maissi kaipaa seurakseen vain voita ja sormisuolaa. Tuoretta lähimaissia ei tarvitse keittää ennen grillausta. Jos käytät tuontimaissia, esikeitä 5–15 minuuttia. Hyviä grillihetkiä!
Tulosta
Teksti Marjo Uusikylä, Pirkkalan kartano
Kuvat Timo Pyykkö, Kirsi Tuuri

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmaissintähkiä (tuoreita)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gvoita
  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Grillattu maissi valmistuu näin:

Kuori ja huuhtele tähkät.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota maissit marinadiin vähintään puoleksi tunniksi ennen grillaamista.

Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä.

Grillaa tähkiä ahkerasti käännellen noin 15 minuuttia, kunnes väri on mieleisesi.

Tarjoa maissit kuumina voin, sitruunalohkojen ja sormisuolan kera.

Kokeile maissin kypsentämistä myös folioon käärittynä suoraan hiilloksella.

MITÄ PIDIT?
2.5