


Grillattu maissi – kesän kestosuosikki
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Herkullinen grillattu maissi kaipaa seurakseen vain voita ja sormisuolaa. Tuoretta lähimaissia ei tarvitse keittää ennen grillausta. Jos käytät tuontimaissia, esikeitä 5–15 minuuttia. Hyviä grillihetkiä!
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
maissintähkiä (tuoreita)
Marinadi
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
1 rkl
sipulia (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Tarjoiluun
50 g
voita
1 kpl
sitruunaa (lohkoina)
1 tl
sormisuolaa
Grillattu maissi valmistuu näin:
Kuori ja huuhtele tähkät.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Upota maissit marinadiin vähintään puoleksi tunniksi ennen grillaamista.
Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pois maissintähkistä.
Grillaa tähkiä ahkerasti käännellen noin 15 minuuttia, kunnes väri on mieleisesi.
Tarjoa maissit kuumina voin, sitruunalohkojen ja sormisuolan kera.
Kokeile maissin kypsentämistä myös folioon käärittynä suoraan hiilloksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat