


Grillattu lohisalaatti
Ihana lohisalaatti saa makunsa grillistä! Sekä lohi että paprika käytetään grillin kautta, ja niiden makupariksi ripotellaan makeita tuoreita vadelmia. Rapeutta salaatti saa voissa paistetuista ruisleipäkrutongeista.
Grillaa suolattu lohi ensin nahkapuolelta, sitten nahkattomalta puolelta. Grillaa myös paprikat; ne saa polttaa mustiksi. Kuori tummunut kuori ja siemenet vähän jäähtyneestä paprikasta.
Huuhtele ja kuivaa (lingossa) pinaatti. Paloittele ruisleipä. Sulata voi pannussa ja anna sen porista vähän aikaa ennen kuin lisäät ruisleipäpalat. Paista rapeiksi, varo polttamasta. Kokoa salaatti laittamalla pinaatit alimmaiseksi, revi päälle lohi ja paprika ja ripottele päälle vadelmia ja krutonkeja. Tarjoa sitruunanmehusta, hunajasta, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista oman maun mukaan sekoitetun kastikkeen kera.