Kotivinkki

Grillattu kuha saa uutta makua sitruksisesta sumakista – katso simppeli ohje, jolla valmistat mehukkaat fileet myös kotona

30 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 min
Mausta kotimainen grillattu kuha Lähi-idän tyyliin sumakilla. Sumakki on sumakkimarjasta tehty sitruksinen ja hedelmäinen, useisiin erilaisiin ruokiin sopiva mauste, jota myydään ainakin isommissa ruokakaupoissa.
GL
MU
SO
4.5
0


Ainekset (6 annosta)

  • n. 1 kgkuhaa
  • sumakkia
  • suolaa
  • voisulaa
Tulosta

Grillattu kuha valmistetaan näin:

  1. Hiero sumakkimaustetta kuhan sisäpintaan.
  2. Ripottele suolaa kuumalle parilalevylle tai pannulle, jotta kala ei pala parilaan kiinni.
  3. Nosta kala sumakkipinta alaspäin parilalle. Kun kala on saanut paahteisen värin pintaan, käännä ja pikapaista toinen puoli. Kala saa jäädä aavistuksen raa’aksi.
  4. Laita kalapalat folionyyttiin. Valele paloja voisulalla, sulje nyytti ja laita grilliin noin minuutiksi tai kahdeksi. Nosta folio pois grillistä. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jolloin kala kypsyy täydellisen mehukkaaksi.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »