


Grillattu kuha saa uutta makua sitruksisesta sumakista – katso simppeli ohje, jolla valmistat mehukkaat fileet myös kotona
30 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 min
Mausta kotimainen grillattu kuha Lähi-idän tyyliin sumakilla. Sumakki on sumakkimarjasta tehty sitruksinen ja hedelmäinen, useisiin erilaisiin ruokiin sopiva mauste, jota myydään ainakin isommissa ruokakaupoissa.
Reseptin ainekset
6 annosta
n. 1 kg
kuhaa
sumakkia
suolaa
voisulaa
Grillattu kuha valmistetaan näin:
- Hiero sumakkimaustetta kuhan sisäpintaan.
- Ripottele suolaa kuumalle parilalevylle tai pannulle, jotta kala ei pala parilaan kiinni.
- Nosta kala sumakkipinta alaspäin parilalle. Kun kala on saanut paahteisen värin pintaan, käännä ja pikapaista toinen puoli. Kala saa jäädä aavistuksen raa’aksi.
- Laita kalapalat folionyyttiin. Valele paloja voisulalla, sulje nyytti ja laita grilliin noin minuutiksi tai kahdeksi. Nosta folio pois grillistä. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jolloin kala kypsyy täydellisen mehukkaaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat