Kotivinkki

Grillattu kiinankaali ja sinihomejuustokastike

45 min
5
0

Grillattu kiinankaali ja sinihomejuustokastike

Kiinankaali on kesän grillihitti! Paista puolikkaat grillissä ja tarjoa ne sinihomejuustolla silattuina rapeiden hunajasaksanpähkinöiden kera.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 hengelle )

  • 2kiinankaalia (à noin 500 g)
  • 4 rklrypsiöljyä

Sinihomejuustokastike

  • 100 gsinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
  • 1salottisipuli
  • 1 rklvoita
  • 2 dlkermaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Rapean hunajaiset saksanpähkinät

  • 2 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 rklvoita
  • 3 rklhunajaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Aloita kastikkeesta: Murustele sinihomejuusto ja jaa se kahteen osaan. Kuori ja hienonna salottisipuli.

2. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä salottihakkelusta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää kerma ja kuumenna. Lisää puolet murustellusta sinihomejuustosta.

3. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kastike sivuun, mutta pidä se lämpimänä.

4. Halkaise kiinankaalit ja sivele puolikkaat kevyesti öljyllä molemmin puolin.

5. Grillaa kiinankaalinpuolikkaita leikkauspinta alaspäin noin 3 minuuttia. Käännä ne sen jälkeen ja jatka grillaamista kuperalta puolelta vielä toiset 3 minuuttia. (Huom. kaalinpuolikkaat voi myös paistaa kahdessa erässä paistinpannulla. Tällöin paista öljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin 3 minuuttia.)

6. Nostele grillatuille kiinankaalinpuolikkaille sinihomejuustokastiketta ja murustele päälle loput juustosta sekä hunajasaksanpähkinöitä (ohje alla). Tarjoa grillattu kiinankaali heti.

Rapean hunajaiset saksanpähkinät

1. Rouhi pähkinöitä vähän pienemmiksi. Osan voi jättää kokonaisiksi.

2. Sulata voi pannulla ja lisää hunaja. Kun hunaja on sulanut voin joukkoon, lisää pähkinät. Paista koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes pähkinät alkavat ruskistua.

3. Kippaa kuumat pähkinät leivinpaperille ja erottele ne nopeasti toisistaan. Anna jäähtyä.

Vink vink Iso kiinankaali kannattaa leikata neljään lohkoon. Kokeile myös aavistuksen voimakkaamman makuista vihreälehtistä paksoita eli pinaattikiinankaalia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä