Maku

Grillattu karitsanfilee, hunajajuurekset ja olutkastike

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Murea karitsanfilee maistuu grillattuna! Olutkastike, hunajajuurekset ja perunat tekevät ateriasta täydellisen.
MU
0
0
Kuvat Kari Kaipainen


Ainekset (6 annosta)

  • 600 gkaritsan sisäfileetä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplkevätsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 glanttua
  • 1/2 kplnaurista
  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlhunajaa
  • 2 dlkastikepohjaa (demi-glace)
  • 1 dlkeskiolutta (tummaa, Kukko)
Tulosta

Pane kattilaan kastikepohja ja olut. Keitä seosta kokoon, kunnes se on sopivan paksua kastiketta.

Pilko kuoritut juurekset lohkoiksi ja kiehauta nopeasti. Valuta ja kuivaa hyvin. Pane kasviskuutiot pannulle ja kuullota ne voissa kuoritun ja viipaloidun sipulin kanssa. Lisää lopuksi hunaja ja mausta ripauksella suolaa.

Grillaa siistityt karitsanfileet kuumalla hiilloksella käännellen molemmin puolin noin 4 minuutin ajan, kunnes pinta on paahtunut. Liha saa olla vielä hiukan hennon punertavaa sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa grillattu karitsanfilee olutkastikkeen, hunajajuuresten ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0