Grillattu karitsanfilee, hunajajuurekset ja olutkastike
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Murea karitsanfilee maistuu grillattuna! Olutkastike, hunajajuurekset ja perunat tekevät ateriasta täydellisen.
MU
0
Kuvat
Julkaistu 11.11.2010

Grillattu karitsanfilee, hunajajuurekset ja olutkastike
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 600 gkaritsan sisäfileetä
- 1 kplpunasipulia
- 1 kplkevätsipulia
- 1 kplporkkanaa
- 100 glanttua
- 1/2 kplnaurista
- 1 rklvoita
- 1/2 dlhunajaa
- 2 dlkastikepohjaa (demi-glace)
- 1 dlkeskiolutta (tummaa, Kukko)
Pane kattilaan kastikepohja ja olut. Keitä seosta kokoon, kunnes se on sopivan paksua kastiketta.
Pilko kuoritut juurekset lohkoiksi ja kiehauta nopeasti. Valuta ja kuivaa hyvin. Pane kasviskuutiot pannulle ja kuullota ne voissa kuoritun ja viipaloidun sipulin kanssa. Lisää lopuksi hunaja ja mausta ripauksella suolaa.
Grillaa siistityt karitsanfileet kuumalla hiilloksella käännellen molemmin puolin noin 4 minuutin ajan, kunnes pinta on paahtunut. Liha saa olla vielä hiukan hennon punertavaa sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa grillattu karitsanfilee olutkastikkeen, hunajajuuresten ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.