Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu karamellibroileri

3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min

Ylikypsäksi valmistettu broileri saa ihanan maun itämaisin maustein maustetusta karamellikastikkeesta. Karamellibroileri viimeistellään paahtamalla se grillissä kullanruskeaksi.

23.6.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 g
broilerin rintaleikkeitä (luullisia, maustamattomia)
15 dl
kanalientä
3 rkl
punaista currytahnaa
Karamellikastike
2 1/2 dl
kanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
2 1/2 dl
ruokosokeria
1 dl
vettä
3/4 dl
valkoviinietikkaa
5 kpl
tähtianista
1 kpl
sitruunaruohoa (viipaloituna)
1 kpl
tuoretta chiliä (silputtuna)
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 1/2 tl
suolaa

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.

Mausta liha- tai kanaliemi chilitahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.

Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsymisen aikana.

Mittaa karamellikastikkeen aineet kattilaan. Keitä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.

Poista broilereista luu ja halutessasi myös nahka. Sivele karamelli-kastiketta lihojen pintaan ja grillaa niihin kauniin ruskea pinta.

Tarjoa grillatun karamellibroilerin lisäkkeenä omena-fenkolisalaattia ja halutessasi basmatiriisiä.

* Tarjoa loppu kastike pöytämausteena.

* Valmista ylikypsästä broilerista nyhtökanaa: Revi kana suikaleiksi ja sekoita joukkoon karamellikastiketta. Tarjoa esimerkiksi hodarin täytteenä.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt