4,3(3)
Grillattu karamellibroileri
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min
Ylikypsäksi valmistettu broileri saa ihanan maun itämaisin maustein maustetusta karamellikastikkeesta. Karamellibroileri viimeistellään paahtamalla se grillissä kullanruskeaksi.
Julkaistu 23.6.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gbroilerin rintaleikkeitä (luullisia, maustamattomia)
15 dlkanalientä
3 rklpunaista currytahnaa
Karamellikastike
2 1/2 dlkanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
2 1/2 dlruokosokeria
1 dlvettä
3/4 dlvalkoviinietikkaa
5 kpltähtianista
1 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
1 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 1/2 tlsuolaa

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.

Mausta liha- tai kanaliemi chilitahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.

Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsymisen aikana.

Mittaa karamellikastikkeen aineet kattilaan. Keitä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.

Poista broilereista luu ja halutessasi myös nahka. Sivele karamelli-kastiketta lihojen pintaan ja grillaa niihin kauniin ruskea pinta.

Tarjoa grillatun karamellibroilerin lisäkkeenä omena-fenkolisalaattia ja halutessasi basmatiriisiä.

* Tarjoa loppu kastike pöytämausteena.

* Valmista ylikypsästä broilerista nyhtökanaa: Revi kana suikaleiksi ja sekoita joukkoon karamellikastiketta. Tarjoa esimerkiksi hodarin täytteenä.  

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.