Maku

Grillattu karamellibroileri

3 h 50 min
4.5
1

Grillattu karamellibroileri

GL
LA
MA
MU
1
4.5
Ylikypsäksi valmistettu broileri saa ihanan maun itämaisin maustein maustetusta karamellikastikkeesta. Karamellibroileri viimeistellään paahtamalla se grillissä kullanruskeaksi.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gbroilerin rintaleikkeitä (luullisia, maustamattomia)
  • 15 dlkanalientä
  • 3 rklpunaista currytahnaa

Karamellikastike

  • 2 1/2 dlkanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
  • 2 1/2 dlruokosokeria
  • 1 dlvettä
  • 3/4 dlvalkoviinietikkaa
  • 5 kpltähtianista
  • 1 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 1/2 tlsuolaa

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.

Mausta liha- tai kanaliemi chilitahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.

Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsymisen aikana.

Mittaa karamellikastikkeen aineet kattilaan. Keitä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.

Poista broilereista luu ja halutessasi myös nahka. Sivele karamelli-kastiketta lihojen pintaan ja grillaa niihin kauniin ruskea pinta.

Tarjoa grillatun karamellibroilerin lisäkkeenä omena-fenkolisalaattia ja halutessasi basmatiriisiä.

* Tarjoa loppu kastike pöytämausteena.

* Valmista ylikypsästä broilerista nyhtökanaa: Revi kana suikaleiksi ja sekoita joukkoon karamellikastiketta. Tarjoa esimerkiksi hodarin täytteenä.  

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä