Grillattu karamellibroileri

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1000 gbroilerin rintaleikkeitä (luullisia, maustamattomia)
- 15 dlkanalientä
- 3 rklpunaista currytahnaa
Karamellikastike
- 2 1/2 dlkanalientä (broilerien haudutuslientä siivilöitynä tai fondista)
- 2 1/2 dlruokosokeria
- 1 dlvettä
- 3/4 dlvalkoviinietikkaa
- 5 kpltähtianista
- 1 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
- 1 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
- 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 1/2 tlsuolaa
Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.
Mausta liha- tai kanaliemi chilitahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.
Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsymisen aikana.
Mittaa karamellikastikkeen aineet kattilaan. Keitä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.
Poista broilereista luu ja halutessasi myös nahka. Sivele karamelli-kastiketta lihojen pintaan ja grillaa niihin kauniin ruskea pinta.
Tarjoa grillatun karamellibroilerin lisäkkeenä omena-fenkolisalaattia ja halutessasi basmatiriisiä.
* Tarjoa loppu kastike pöytämausteena.
* Valmista ylikypsästä broilerista nyhtökanaa: Revi kana suikaleiksi ja sekoita joukkoon karamellikastiketta. Tarjoa esimerkiksi hodarin täytteenä.