Kotivinkki

Grillattu hauki on simppeliä kesäruokaa parhaimmillaan – lisämakua tuo kirpsakka nokkosöljy

40 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
5 min
Hankitpa haukesi sitten kalatiskiltä tai läheisestä järvestä, yksi asia on varma: grillattuna kalasta tulee mitä herkullisinta syötävää. Surauta nokkosista kalan kaveriksi mausteöljy, jossa maistuu kesä.
GL
MA
MU
SO
3
0


Ainekset (6 annosta)

  • n. 1 kghaukifileetä
  • sormisuolaa

Nokkosöljy

  • 2–3 dlnokkosen lehtiä
  • 2 dlrypsiöljyä
  • limen tai sitruunan kuorta raastettuna
  • sormisuolaa
Tulosta

Grillattu hauki valmistetaan näin:

  1. Leikkaa hauki annospaloiksi ja ripottele sormisuolaa päälle.
  2. Pikaryöppää nokkoset. Laita nokkoset kulhoon ja kaada päälle runsaasti kiehuvaa vettä, sekoita ja anna ryöppäytyä 15 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja anna jäähtyä. Purista nokkosista ylimääräinen neste pois.
  3. Mittaa öljy kapeaan, korkeaan astiaan ja lisää nokkoset. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää raastettua limen tai sitruunan kuorta ja mausta suolalla.
  4. Sivele haukipalat kauttaaltaan nokkosöljyllä ja grillaa kalat lähes kypsiksi. Tasoparilalla onnistut parhaiten.
  5. Laita kypsät kalat folionyyttiin ja anna vetäytyä hetki. Ennen tarjoilua voit poistaa y-ruodon vieraiden puolesta. Kypsästä kalasta se irtoaa helposti.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »