Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu hauki on simppeliä kesäruokaa parhaimmillaan – lisämakua tuo kirpsakka nokkosöljy

40 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 5 min

Hankitpa haukesi sitten kalatiskiltä tai läheisestä järvestä, yksi asia on varma: grillattuna kalasta tulee mitä herkullisinta syötävää. Surauta nokkosista kalan kaveriksi mausteöljy, jossa maistuu kesä.

4.6.2020
Reseptin ainekset
6 annosta
n. 1 kg
haukifileetä
sormisuolaa
Nokkosöljy
2–3 dl
nokkosen lehtiä
2 dl
rypsiöljyä
limen tai sitruunan kuorta raastettuna
sormisuolaa

Grillattu hauki valmistetaan näin:

  1. Leikkaa hauki annospaloiksi ja ripottele sormisuolaa päälle.
  2. Pikaryöppää nokkoset. Laita nokkoset kulhoon ja kaada päälle runsaasti kiehuvaa vettä, sekoita ja anna ryöppäytyä 15 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja anna jäähtyä. Purista nokkosista ylimääräinen neste pois.
  3. Mittaa öljy kapeaan, korkeaan astiaan ja lisää nokkoset. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää raastettua limen tai sitruunan kuorta ja mausta suolalla.
  4. Sivele haukipalat kauttaaltaan nokkosöljyllä ja grillaa kalat lähes kypsiksi. Tasoparilalla onnistut parhaiten.
  5. Laita kypsät kalat folionyyttiin ja anna vetäytyä hetki. Ennen tarjoilua voit poistaa y-ruodon vieraiden puolesta. Kypsästä kalasta se irtoaa helposti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt