


Grillattu hauki on simppeliä kesäruokaa parhaimmillaan – lisämakua tuo kirpsakka nokkosöljy
40 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 5 min
Hankitpa haukesi sitten kalatiskiltä tai läheisestä järvestä, yksi asia on varma: grillattuna kalasta tulee mitä herkullisinta syötävää. Surauta nokkosista kalan kaveriksi mausteöljy, jossa maistuu kesä.
Reseptin ainekset
6 annosta
n. 1 kg
haukifileetä
sormisuolaa
Nokkosöljy
2–3 dl
nokkosen lehtiä
2 dl
rypsiöljyä
limen tai sitruunan kuorta raastettuna
sormisuolaa
Grillattu hauki valmistetaan näin:
- Leikkaa hauki annospaloiksi ja ripottele sormisuolaa päälle.
- Pikaryöppää nokkoset. Laita nokkoset kulhoon ja kaada päälle runsaasti kiehuvaa vettä, sekoita ja anna ryöppäytyä 15 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja anna jäähtyä. Purista nokkosista ylimääräinen neste pois.
- Mittaa öljy kapeaan, korkeaan astiaan ja lisää nokkoset. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää raastettua limen tai sitruunan kuorta ja mausta suolalla.
- Sivele haukipalat kauttaaltaan nokkosöljyllä ja grillaa kalat lähes kypsiksi. Tasoparilalla onnistut parhaiten.
- Laita kypsät kalat folionyyttiin ja anna vetäytyä hetki. Ennen tarjoilua voit poistaa y-ruodon vieraiden puolesta. Kypsästä kalasta se irtoaa helposti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat