Paksuja pannareita, raikasta sitrussalaattia ja pehmeää moussea – voisiko aamu paremmin alkaa!
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Mantelijauho, greippimehu ja unikonsiemenet maustavat amerikkalaiseen tapaan paksuiksi paistetut pannukakut taianomaisen aromikkaiksi. Raikas sitrussalaatti ja kauramousse viimeistelevät ihanat greippi-mantelipannukakut.
MA
0
Kuvat
Julkaistu 11.3.2023

Paksuja pannareita, raikasta sitrussalaattia ja pehmeää moussea – voisiko aamu paremmin alkaa!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1greippi tai verigreippi
- 5 dlmantelijauhoa (Foodin)
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 rklunikonsiemeniä
- 1½ tlleivinjauhetta
- ¼ tlsuolaa
- 3munaa
- 2 dlkaurajuomaa
- 1 rklvaahterasiirappia
Paistamiseen
- rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Sitrussalaatti
- 2verigreippiä
- 2greippiä
- 1 dlkumkvatteja
- 3 rklvaahterasiirappia
- ¼ tlkanelia
Kauramousse
- 2 dlkauravispiä
- 1 prk (150 g)maustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
- 2 rkltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
Greippi-mantelipannukakut – ohje:
- Valmista sitrussalaatti. Leikkaa greipeistä päädyt pois. Nosta greipit pystyyn ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä greipin muotoa mukaillen. Leikkaa hedelmälihat kalvottomiksi lohkoiksi. Pese kumkvatit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita sitrukset, siirappi ja kaneli. Jätä maustumaan.
- Tee kauramousse. Vaahdota kauravispi. Sekoita levite ja mausteet kauravaahtoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Valmista taikina. Pese ja kuivaa greippi hyvin. Raasta sen kuori.
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää munat ja kaurajuoma sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi. Lisää greippiraaste. Halkaise greippi ja purista mehu taikinaan.
- Paista kuumennetulla ohukaispannulla rasvassa paksuja pannukakkumaisia lettuja. Kypsennykseen kuluu aikaa keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia per puoli.
- Tarjoa pannukakut sitrussalaatin ja kauramoussen kanssa. Valuta päälle halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia.
Vinkki!
Voit käyttää greippien sijaan appelsiinia ja veriappelsiinia.

Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
Maku

Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
Kotivinkki

Ricottapannukakut – ihanan mehevät pannarit sopivat sekä aamiaiselle että jälkkäriksi
Kotivinkki

Porkkanakakkupannarit yhdistävät kaksi suosikkiasiaasi: pannukakun ja porkkanakakusta tutun makumaailman!
Kotivinkki

Gluteeniton pannukakku ‒ kuohkea herkku valmistuu helposti!
Meillä kotona

Munaton pannukakku – rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon
Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku

Paraatipaikalla peruna! Blinihenkiset perunapannukakut ihastuttavat rapeudellaan
Maku