


Paksuja pannareita, raikasta sitrussalaattia ja pehmeää moussea – voisiko aamu paremmin alkaa!
40 min
Mantelijauho, greippimehu ja unikonsiemenet maustavat amerikkalaiseen tapaan paksuiksi paistetut pannukakut taianomaisen aromikkaiksi. Raikas sitrussalaatti ja kauramousse viimeistelevät ihanat greippi-mantelipannukakut.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
greippi tai verigreippi
5 dl
mantelijauhoa (Foodin)
1 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
unikonsiemeniä
1½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
3
munaa
2 dl
kaurajuomaa
1 rkl
vaahterasiirappia
Paistamiseen
rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Sitrussalaatti
2
verigreippiä
2
greippiä
1 dl
kumkvatteja
3 rkl
vaahterasiirappia
¼ tl
kanelia
Kauramousse
2 dl
kauravispiä
1 prk (150 g)
maustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly)
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Greippi-mantelipannukakut – ohje:
- Valmista sitrussalaatti. Leikkaa greipeistä päädyt pois. Nosta greipit pystyyn ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä greipin muotoa mukaillen. Leikkaa hedelmälihat kalvottomiksi lohkoiksi. Pese kumkvatit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita sitrukset, siirappi ja kaneli. Jätä maustumaan.
- Tee kauramousse. Vaahdota kauravispi. Sekoita levite ja mausteet kauravaahtoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Valmista taikina. Pese ja kuivaa greippi hyvin. Raasta sen kuori.
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää munat ja kaurajuoma sekä siirappi ja sekoita tasaiseksi. Lisää greippiraaste. Halkaise greippi ja purista mehu taikinaan.
- Paista kuumennetulla ohukaispannulla rasvassa paksuja pannukakkumaisia lettuja. Kypsennykseen kuluu aikaa keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia per puoli.
- Tarjoa pannukakut sitrussalaatin ja kauramoussen kanssa. Valuta päälle halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia.
Vinkki!
Voit käyttää greippien sijaan appelsiinia ja veriappelsiinia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat