


Granola
50 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 45 min
Granola maistuu ihanalle maustamattoman jogurtin ja marjojen kera. Hyvän maun ja kauraisuuden lisäksi se tuo annokseen kaivattua rapeutta.
Reseptin ainekset
10 annosta
4 dl
kaurahiutaleita
3/4 dl
spelttijauhoja
1/2 dl
kookossokeria (tai vähemmän halutessa)
1 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä (tai rypsi)
1 tl
vaniljauute (tai vaniljasokeria)
3/4 dl
vettä
Sekoita ainekset kulhossa. Levitä granola uuninpellille, älä vajota kaikkia kasoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen, mutta älä yhäkään riko lohkareita. Laita lämpö pois uunista ja jätä luukku raolleen ja anna kuivua uunissa vielä 15-20 min. Anna jäähtyä ja säilytä lasipurkissa.
Voit lisätä myslipurkkiisi rusinoita tai muita kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Pähkinät voit myös paahtaa erillään, 175 asteessa noin 15-20 min kiinteää vahtiaa pitäen (palavat helposti!).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat