Maku

Granola

50 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
45 min
Granola maistuu ihanalle maustamattoman jogurtin ja marjojen kera. Hyvän maun ja kauraisuuden lisäksi se tuo annokseen kaivattua rapeutta.
4.6
5
Julkaistu: 27.8.2015


Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlkaurahiutaleita
  • 3/4 dlspelttijauhoja
  • 1/2 dlkookossokeria (tai vähemmän halutessa)
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä (tai rypsi)
  • 1 tlvaniljauute (tai vaniljasokeria)
  • 3/4 dlvettä
Tulosta

Sekoita ainekset kulhossa. Levitä granola uuninpellille, älä vajota kaikkia kasoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen, mutta älä yhäkään riko lohkareita. Laita lämpö pois uunista ja jätä luukku raolleen ja anna kuivua uunissa vielä 15-20 min. Anna jäähtyä ja säilytä lasipurkissa.

Voit lisätä myslipurkkiisi rusinoita tai muita kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Pähkinät voit myös paahtaa erillään, 175 asteessa noin 15-20 min kiinteää vahtiaa pitäen (palavat helposti!).
5 kommenttia