Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Graavihauki on mökkiruokaa parhaimmillaan – tarjoile sellaisenaan varhaisperunoiden kera tai paista herkullisia graavihaukipihvejä

24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h 0 min

Ruodottomaksi käsitelty ja miedon makuinen hauki toimii loistavasti graavattuna. Graavihauki maistuu makoisalta myös paistettuna, kun muotoilet siitä pihvit ja kypsennät ne pannulla.

21.6.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
haukifileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1 rkl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Graavihauki – ohje:

  1. Fileoi ja pyyhi haukifileet puhtaiksi ja kääri tiiviisti kelmuun, etteivät ne kuivahda pakastettaessa. Pakasta haukifileet vähintään vuorokaudeksi mahdollisten loiseläinten varalta.
  2. Ota fileet sulamaan, ja aseta ne vielä kohmeisina leivinpaperin päälle laakeaan astiaan. Ripottele päälle suola ja sokeri niin, että enin tulee fileen paksuimpiin kohtiin. Rouhi pippuria ja ripottele sitruunankuorta pinnalle. Peitä astia ja siirrä jääkaappiin.
  3. Anna kalan graavautua vähintään vuorokausi ja poista välillä astiaan kertyvä neste.
  4. Pyyhi pinnasta mahdolliset ylimääräiset suolakiteet ja mausteet talouspaperilla. Poista Y-ruoto ja takaevien ruotorivit.
  5. Viipaloi graavihauki ohuiksi siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi sitruunan, tuoreiden yrttien ja varhaisperunoiden kanssa.

Graavihaukipihvit – ohje:

  1. Pilko graavikala pienen pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Purista joukkoon hiukan sitruunanmehua ja lisää hienonnettua tilliä tai ruoho­sipulia.
  2. Sekoita massa ja pyörittele käsin pieniä pihvejä.
  3. Kuumenna pannu ja sulata nokare voita ja tilkka öljyä. Paista pihvit pikaisesti molemmin puolin ja tarjoa perunasalaatin ja keltuaisen kera.

Vinkit!

  • Katso videolta selkeät ohjeet hauen fileointiin.
  • Samalla ohjeella syntyy myös graavihaukitartaria, kun jätät pihvimassan paistamatta. Tartarin voi tarjota sellaisenaan uusien perunoiden ja piparjuurikerman kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt