Kotivinkki

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka leivotaan kaurajauhoista. Täytteen juju on jyväsinapilla teräväksi maustetussa tuorejuustossa, uunissa makeutuvissa tomaateissa ja suolaisessa halloumijuustossa.
GL
KA
3.5
2
Julkaistu 10.7.2018


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 100 gvoita
  • 4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 rkljyväsinappia
  • 250 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 150 ghalloumijuustoa
  • 3 rklhienonnettua oreganoa
Tulosta

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon maitorahka, juustoraaste, voi, kaurajauhot, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi palloksi. Nosta taikinapallo jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi. Vedä piirakkapohja leivinpaperin avulla uunipellille.
  3. Sekoita tuorejuusto ja jyväsinappi kulhossa. Levitä tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi halloumijuusto. Hienonna oregano. Levitä juustoseoksen päälle kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa ja oreganoa.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat paistuneet rapeiksi. Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä lämpimänä tai kylmänä.
2 kommenttia