


Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka leivotaan kaurajauhoista. Täytteen juju on jyväsinapilla teräväksi maustetussa tuorejuustossa, uunissa makeutuvissa tomaateissa ja suolaisessa halloumijuustossa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
1 dl
maitorahkaa
1 dl
juustoraastetta
100 g
voita
4 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
Täyte
200 g
tuorejuustoa
2 rkl
jyväsinappia
250 g
erivärisiä kirsikkatomaatteja
150 g
halloumijuustoa
3 rkl
hienonnettua oreganoa
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka valmistuu näin:
- Mittaa monitoimikoneen kulhoon maitorahka, juustoraaste, voi, kaurajauhot, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi palloksi. Nosta taikinapallo jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi. Vedä piirakkapohja leivinpaperin avulla uunipellille.
- Sekoita tuorejuusto ja jyväsinappi kulhossa. Levitä tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi halloumijuusto. Hienonna oregano. Levitä juustoseoksen päälle kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa ja oreganoa.
- Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat paistuneet rapeiksi. Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä lämpimänä tai kylmänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat