Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minGluteeniton tomaatti-halloumipiirakka leivotaan kaurajauhoista. Täytteen juju on jyväsinapilla teräväksi maustetussa tuorejuustossa, uunissa makeutuvissa tomaateissa ja suolaisessa halloumijuustossa.
GL
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 10.7.2018

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 1 dlmaitorahkaa
- 1 dljuustoraastetta
- 100 gvoita
- 4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
- 1 tlhunajaa
- ½ tlsuolaa
Täyte
- 200 gtuorejuustoa
- 2 rkljyväsinappia
- 250 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
- 150 ghalloumijuustoa
- 3 rklhienonnettua oreganoa
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka valmistuu näin:
- Mittaa monitoimikoneen kulhoon maitorahka, juustoraaste, voi, kaurajauhot, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi palloksi. Nosta taikinapallo jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi. Vedä piirakkapohja leivinpaperin avulla uunipellille.
- Sekoita tuorejuusto ja jyväsinappi kulhossa. Levitä tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi halloumijuusto. Hienonna oregano. Levitä juustoseoksen päälle kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa ja oreganoa.
- Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat paistuneet rapeiksi. Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä lämpimänä tai kylmänä.