Kotivinkki

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!

1 h 45 min
GL
KA
5
2

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka leivotaan kaurajauhoista. Täytteen juju on jyväsinapilla teräväksi maustetussa tuorejuustossa, uunissa makeutuvissa tomaateissa ja suolaisessa halloumijuustossa.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 100 gvoita
  • 4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 rkljyväsinappia
  • 250 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 150 ghalloumijuustoa
  • 3 rklhienonnettua oreganoa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon maitorahka, juustoraaste, voi, kaurajauhot, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi palloksi. Nosta taikinapallo jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi. Vedä piirakkapohja leivinpaperin avulla uunipellille.
  3. Sekoita tuorejuusto ja jyväsinappi kulhossa. Levitä tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi halloumijuusto. Hienonna oregano. Levitä juustoseoksen päälle kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa ja oreganoa.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat paistuneet rapeiksi. Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä lämpimänä tai kylmänä.
MITÄ PIDIT?
5