3,5(4)
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka – tätä maistettuasi haluat heti toisen palasen!
Gluteeniton
Kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka leivotaan kaurajauhoista. Täytteen juju on jyväsinapilla teräväksi maustetussa tuorejuustossa, uunissa makeutuvissa tomaateissa ja suolaisessa halloumijuustossa.
10.7.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
1 dlmaitorahkaa
1 dljuustoraastetta
100 gvoita
4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
1 tlhunajaa
½ tlsuolaa
Täyte
200 gtuorejuustoa
2 rkljyväsinappia
250 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
150 ghalloumijuustoa
3 rklhienonnettua oreganoa

Gluteeniton tomaatti-halloumipiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon maitorahka, juustoraaste, voi, kaurajauhot, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi palloksi. Nosta taikinapallo jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, pyöreäksi piirakkapohjaksi. Vedä piirakkapohja leivinpaperin avulla uunipellille.
  3. Sekoita tuorejuusto ja jyväsinappi kulhossa. Levitä tuorejuustoseos piirakkapohjan päälle. Huuhtele ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi halloumijuusto. Hienonna oregano. Levitä juustoseoksen päälle kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa ja oreganoa.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat paistuneet rapeiksi. Piirakka maistuu parhaimmalta leivontapäivänä lämpimänä tai kylmänä.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo