Maku

Gluteeniton pizzapohja

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Gluteeniton pizzapohja onnistuu, kun lisäät pohjaan lusikallisen psylliumia. Se parantaa taikinan sitkoa ja kuohkeutta, ja pizzaelämyksesi on täydellinen!
GL
MA
MU
4.1
6
Julkaistu: 3.11.2015


Ainekset (2 kpl)

Gluteeniton pizzapohja

  • 12 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklpsylliumia
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
Tulosta

Gluteeniton pizzapohja tehdään näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.
  2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
  3. Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
  4. Nosta gluteenittomat pizzapohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
  5. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
6 kommenttia