Maku

Gluteeniton pizzapohja

50 min
GL
MA
MU
4.09
6

Gluteeniton pizzapohja onnistuu, kun lisäät pohjaan lusikallisen psylliumia. Se parantaa taikinan sitkoa ja kuohkeutta, ja pizzaelämyksesi on täydellinen!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 kpl)

Gluteeniton pizzapohja

  • 12 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklpsylliumia
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Gluteeniton pizzapohja tehdään näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.
  2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
  3. Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
  4. Nosta gluteenittomat pizzapohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
  5. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.09