4,1(53)
Gluteeniton pizzapohja
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Gluteeniton pizzapohja onnistuu, kun lisäät pohjaan lusikallisen psylliumia. Se parantaa taikinan sitkoa ja kuohkeutta, ja pizzaelämyksesi on täydellinen!
3.11.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 kpl
Gluteeniton pizzapohja
12 ghiivaa
2 dlvettä
2 rkloliiviöljyä
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
1 rklpsylliumia
4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Gluteeniton pizzapohja – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.
  2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
  3. Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
  4. Nosta gluteenittomat pizzapohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
  5. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo