Maku

Gluteeniton pizzapohja

50 min
4
2

Gluteeniton pizzapohja

GL
MA
MU
2
4
Gluteenittoman pizzapohjan salaisuus on lusikallinen psylliumia, joka parantaa taikinan sitkoa ja kuohkeutta!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 12 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklpsylliumia
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina 2 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.

Nosta pohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.

Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä