


Gluteeniton pizzapohja
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Gluteeniton pizzapohja onnistuu, kun lisäät pohjaan lusikallisen psylliumia. Se parantaa taikinan sitkoa ja kuohkeutta, ja pizzaelämyksesi on täydellinen!
Reseptin ainekset
2 kpl
Gluteeniton pizzapohja
12 g
hiivaa
2 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 rkl
psylliumia
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
Gluteeniton pizzapohja – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon psyllium ja alusta taikinaan jauhoseosta, kunnes saat koossa pysyvän taikinan.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
- Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi.
- Nosta gluteenittomat pizzapohjat yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet.
- Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat