


Yllättävä yhdistelmä
Glögi-piparigraavattu lohi on kalapöydän herkullinen yllättäjä!
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Suolattu lohi, glögi ja makean mausteinen piparkakkumauste ovat koukuttava yhdistelmä. Glögi ja pinnalle ripoteltu piparkakkumauste taittavat mukavasti graavilohen rasvaisuutta.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 filee (800 g)
kotimaista kirjolohta
½ dl
glögitiivistettä (esim. Marli)
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
hienonnettua tilliä
Lisäksi
tähtianiksia
tuoretta rosmariinia
Glögi-piparigraavattu lohi – ohje:
- Kuivaa fileen pinta talouspaperilla. Poista ruodot ja evät tarvittaessa.
- Valele kalafilee ensin glögitiivisteellä. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri ja piparkakkumauste sekä lopuksi tilli.
- Kääri filee tiiviisti leivin- tai voipaperiin ja sujauta muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.
- Kuivaa filee talouspaperilla. Leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi pyrstöstä alkaen. Aseta viipaleet vadille.
- Koristele tähtianiksilla ja rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat