Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Yllättävä yhdistelmä

Glögi-piparigraavattu lohi on kalapöydän herkullinen yllättäjä!

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Suolattu lohi, glögi ja makean mausteinen piparkakkumauste ovat koukuttava yhdistelmä. Glögi ja pinnalle ripoteltu piparkakkumauste taittavat mukavasti graavilohen rasvaisuutta.

20.11.2024

Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 filee (800 g)
kotimaista kirjolohta
½ dl
glögitiivistettä (esim. Marli)
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
hienonnettua tilliä
Lisäksi
tähtianiksia
tuoretta rosmariinia

Glögi-piparigraavattu lohi – ohje:

  1. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla. Poista ruodot ja evät tarvittaessa.
  2. Valele kalafilee ensin glögitiivisteellä. Ripottele fileen pinnalle suola, sokeri ja piparkakkumauste sekä lopuksi tilli.
  3. Kääri filee tiiviisti leivin- tai voipaperiin ja sujauta muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.
  4. Kuivaa filee talouspaperilla. Leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi pyrstöstä alkaen. Aseta viipaleet vadille.
  5. Koristele tähtianiksilla ja rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt