Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paremmat lihapullat

Glaseeratut possupyörykät – granaattiomenakastike viimeistelee pyöryköiden paistopinnan herkulliseksi

52 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 min

Possupyörykät pukeutuvat jouluun mausteiden ja granaattiomenaglaseerauksen siivittäminä. Voit valmistaa pyörykät ja granaattiomenaliemen päivää ennen valmiiksi jääkaappiin ja glaseeraa ruoka pannulla juuri ennen tarjoamista.

1.12.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
porsaanjauhelihaa
1 dl
kuohukermaa
½ dl
korppujauhoja
1
muna
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
½ tl
kanelia
1 tl
juustokuminaa
Glaseerausliemi
1
iso granaattiomena (2 dl siemeniä)
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2
tähtianista
¼ tl
suolaa

Glaseeratut possupyörykät – ohje:

  1. Sekoita jauheliha, kerma, korppujauhot, muna ja mausteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 20 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 1–2 rkl koristeluun ja laita loput siemenet pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka, tähtianikset ja ripaus suolaa. Keitä hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna glaseerausliemen tekeytyä vielä toiset 15 minuuttia. Siivilöi liemi.
  3. Pyörittele jauhelihamassa kostutetuin käsin pyöryköiksi uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
  4. Kumoa pyörykät kuumalle paistinpannulle ja kaada glaseerausliemi joukkoon. Paista 2–3 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin kiiltäviä. Sekoita loput granaattiomenansiemenet joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt