Maku

Glaseerattua possunkylkeä ja jouluista bbq-kastiketta

12 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
12 h
GL
LA
MA
MU
4
2
Julkaistu: 14.10.2010


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1500 gsiankylkeä
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplkokonaista valkosipulia
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 3 rklmerisuolaa
  • 15 dlvettä

BBQ-kastike

  • 3 dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlpunaviiniä
  • 4 rklfariinisokeria
  • 4 kplsalottisipulia
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kpllehtiselleriä
  • 250 gtuoreita herkkusieniä
  • 50 dlkanalientä
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 10 gtuoretta inkivääriä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Pane siistitty porsaankylki korkeareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Lisää sipulilohkot, timjaminoksat, suola ja vesi uunivuokaan. Peitä liha ensin leivinpaperilla ja sitten foliolla. Hauduta porsaankylkeä 95-asteisessa uunissa 12 tuntia, kunnes liha on ylikypsää ja mureaa. Nosta porsaankylki jäähtymään erilliseen astiaan. Poista kylmästä porsaankyljestä nahka ja leikkaa kylki sopiviksi annospaloiksi. Valmista bbq-kastike. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Lisää kuumaksi lämmitettyyn kattilaan punaviinietikka ja punaviini ja anna seoksen kiehahtaa. Pane sekaan kasvikset, mausteet ja kanaliemi. Keitä hiljalleen kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet. Siivilöi kastike ja keitä kastiketta edelleen, kunnes se alkaa suurustua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista porsaankylkipalojen läskipuolelle rapea pinta kuumalla pannulla ja sivele päälle reilusti jouluista bbq-kastiketta.

2 kommenttia