4,1(8)
Ginigraavattu siika
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h
Ginigraavattu siika on maussa aivan omaa luokkaansa. Kokeile ginigraavattua siikaa joulupöydässä, ja pöytäseurueesi tulee huokailemaan ihastuksesta!
Julkaistu 8.12.2014
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
Ginigraavattu siika
700 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
3 rklsuolaa
3 rklruokosokeria
2 tlanista (siemeniä murskattuna)
1 tlmustapippuria
2 rklsitruunankuoriraastetta
2 rklginiä
Koristeluun
suikaloitua sitruunankuorta, vesikrassia tai yrttejä.

Ginigraavattu siika – ohje:

  1. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot kalapinseteillä.
  2. Yhdistä mausteet giniä lukuun ottamatta.
  3. Leikkaa iso siikafilee poikittaissuunnassa kahtia. Jos sinulla on kaksi pienempää fileetä, niitä ei tarvitse leikata.
  4. Sivele kalan pintaan ensin giniä.
  5. Hiero mausteet huolellisesti kalan pintaan. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että ohut pyrstöpää on paksumpaa päätä vasten.
  6. Kääri kala tiiviiksi paketiksi muovikelmuun ja nosta se vielä pakastepussin sisään.
  7. Anna siian maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele kalaa välillä.
  8. Raaputa mausteet pois kalan päältä. Leikkaa ginigraavattu siika fileointiveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Koristele yrteillä.
1 kommentti