Ginigraavattu siika
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h
Ginigraavattu siika on maussa aivan omaa luokkaansa. Kokeile ginigraavattua siikaa joulupöydässä, ja pöytäseurueesi tulee huokailemaan ihastuksesta!

Reseptin ainekset 10 annosta
Ginigraavattu siika
700 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
3 rklsuolaa
3 rklruokosokeria
2 tlanista (siemeniä murskattuna)
1 tlmustapippuria
2 rklsitruunankuoriraastetta
2 rklginiä
Koristeluun
suikaloitua sitruunankuorta, vesikrassia tai yrttejä.
Ginigraavattu siika – ohje:
- Poista siikafileestä mahdolliset ruodot kalapinseteillä.
- Yhdistä mausteet giniä lukuun ottamatta.
- Leikkaa iso siikafilee poikittaissuunnassa kahtia. Jos sinulla on kaksi pienempää fileetä, niitä ei tarvitse leikata.
- Sivele kalan pintaan ensin giniä.
- Hiero mausteet huolellisesti kalan pintaan. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että ohut pyrstöpää on paksumpaa päätä vasten.
- Kääri kala tiiviiksi paketiksi muovikelmuun ja nosta se vielä pakastepussin sisään.
- Anna siian maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele kalaa välillä.
- Raaputa mausteet pois kalan päältä. Leikkaa ginigraavattu siika fileointiveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Koristele yrteillä.