Maku

Ginigraavattu siika

24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
24 h
Ginigraavattu siika on maussa aivan omaa luokkaansa. Kokeile ginigraavattua siikaa joulupöydässä, ja pöytäseurueesi tulee huokailemaan ihastuksesta!
GL
LA
MA
MU
4.1
1
Julkaistu: 8.12.2014


Reseptin ainekset (10 annosta)

Ginigraavattu siika

  • 700 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
  • 3 rklsuolaa
  • 3 rklruokosokeria
  • 2 tlanista (siemeniä murskattuna)
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklginiä

Koristeluun

  • suikaloitua sitruunankuorta, vesikrassia tai yrttejä.
Tulosta

Ginigraavattu siika valmistuu näin:

  1. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot kalapinseteillä.
  2. Yhdistä mausteet giniä lukuun ottamatta.
  3. Leikkaa iso siikafilee poikittaissuunnassa kahtia. Jos sinulla on kaksi pienempää fileetä, niitä ei tarvitse leikata.
  4. Sivele kalan pintaan ensin giniä.
  5. Hiero mausteet huolellisesti kalan pintaan. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että ohut pyrstöpää on paksumpaa päätä vasten.
  6. Kääri kala tiiviiksi paketiksi muovikelmuun ja nosta se vielä pakastepussin sisään.
  7. Anna siian maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele kalaa välillä.
  8. Raaputa mausteet pois kalan päältä. Leikkaa ginigraavattu siika fileointiveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Koristele yrteillä.
1 kommentti