Maku

Ginigraavattu siika

24 h 15 min
4.3
1

Ginigraavattu siika

GL
LA
MA
MU
1
4.3
Gini antaa vaalealle graavikalalle uuden säväyksen. Kokeile ginigraavattua siikaa joulupöydässä!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 700 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
  • 3 rklsuolaa
  • 3 rklruokosokeria
  • 2 tlanista (siemeniä murskattuna)
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklginiä

Lisäksi

  • Koristeluun: suikaloitua sitruunankuorta, vesikrassia tai yrttejä.

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Poista siikafileestä mahdolliset ruodot kalapinseteillä.

Yhdistä mausteet giniä lukuun ottamatta.

Leikkaa iso siikafilee poikittaissuunnassa kahtia. Jos sinulla on kaksi pienempää fileetä, niitä ei tarvitse leikata.

Sivele kalan pintaan ensin giniä.

Hiero mausteet huolellisesti kalan pintaan. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että ohut pyrstöpää on paksumpaa päätä vasten.

Kääri kala tiiviiksi paketiksi muovikelmuun ja nosta se vielä pakastepussin sisään.

Anna siian maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele kalaa välillä.

Raaputa mausteet pois kalan päältä. Leikkaa ginigraavattu siika fileointiveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Koristele yrteillä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä