Maku

Ginigraavattu siika

24 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4.5
1

Ginigraavattu siika on maussa aivan omaa luokkaansa. Kokeile ginigraavattua siikaa joulupöydässä, ja pöytäseurueesi tulee huokailemaan ihastuksesta!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Ginigraavattu siika

  • 700 gsiikaa (ruodotonta fileetä)
  • 3 rklsuolaa
  • 3 rklruokosokeria
  • 2 tlanista (siemeniä murskattuna)
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklginiä

Koristeluun

  • suikaloitua sitruunankuorta, vesikrassia tai yrttejä.

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Ginigraavattu siika valmistuu näin:

  1. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot kalapinseteillä.
  2. Yhdistä mausteet giniä lukuun ottamatta.
  3. Leikkaa iso siikafilee poikittaissuunnassa kahtia. Jos sinulla on kaksi pienempää fileetä, niitä ei tarvitse leikata.
  4. Sivele kalan pintaan ensin giniä.
  5. Hiero mausteet huolellisesti kalan pintaan. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että ohut pyrstöpää on paksumpaa päätä vasten.
  6. Kääri kala tiiviiksi paketiksi muovikelmuun ja nosta se vielä pakastepussin sisään.
  7. Anna siian maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele kalaa välillä.
  8. Raaputa mausteet pois kalan päältä. Leikkaa ginigraavattu siika fileointiveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Koristele yrteillä.
MITÄ PIDIT?
4.5