Maku

Gazpacho paahdetuista kasviksista

2 h 10 min
4.5
0

Gazpacho paahdetuista kasviksista

KA
MA
MU
0
4.5
Gazpachoon eli espanjalaiseen kylmään keittoon saat lisää makua paahtamalla kasvikset ensin.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplfenkolia
  • 3 kpltomaattia
  • 1/2 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
  • 5 dlkasvislientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklviinietikkaa (sherry)
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Halkaise tomaatit, paloittele paprika ja kuorittu sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

Pane kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Soseuta kasvikset monitoimikoneessa.

Lisää kuorettomat leipäviipaleet, kasvisliemi, öljy, viinietikka ja mausteet. Jauha gazpachokeitto sileäksi.

Tarjoa paahdetuista kasviksista valmistettu gazpachokeitto kylmänä aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä