Maku

Gazpacho paahdetuista kasviksista

2 h 10 min
KA
MA
MU
4.67
0

Gazpacho saa lisää makua, kun paahdat kasvikset ennen keiton valmistusta. Tarjoile espanjalainen kylmä keitto esimerkiksi aiolin ja rapean leivän kaverina.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Gazpacho

  • 2 kplfenkolia
  • 3 kpltomaattia
  • 1/2 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
  • 5 dlkasvislientä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklviinietikkaa (sherry)
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Gazpachon valmistus:

Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Halkaise tomaatit, paloittele paprika ja kuorittu sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

Pane kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Soseuta kasvikset monitoimikoneessa.

Lisää keiton sekaan kuorettomat leipäviipaleet, kasvisliemi, öljy, viinietikka ja mausteet. Jauha gazpachokeitto sileäksi.

Tarjoa paahdetuista kasviksista valmistettu gazpacho kylmänä aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.67