Gazpacho paahdetuista kasviksista
2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
2 h Gazpacho saa lisää makua, kun paahdat kasvikset ennen keiton valmistusta. Tarjoile espanjalainen kylmä keitto esimerkiksi aiolin ja rapean leivän kaverina.
KA
MA
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 9.4.2014

Gazpacho paahdetuista kasviksista
Reseptin ainekset (4 annosta)
Gazpacho
- 2 kplfenkolia
- 3 kpltomaattia
- 1/2 kplpaprikaa (punaista)
- 1 kplsipulia
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 kplvaaleaa rouheleipäviipaletta
- 5 dlkasvislientä
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rklviinietikkaa (sherry)
- 1 tlhunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Gazpachon valmistus:
Leikkaa fenkoli suikaleiksi. Halkaise tomaatit, paloittele paprika ja kuorittu sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
Pane kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Soseuta kasvikset monitoimikoneessa.
Lisää keiton sekaan kuorettomat leipäviipaleet, kasvisliemi, öljy, viinietikka ja mausteet. Jauha gazpachokeitto sileäksi.
Tarjoa paahdetuista kasviksista valmistettu gazpacho kylmänä aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Gazpacho – klassikkoresepti, joka vie kielen mennessään
Kotivinkki

Svarfvarsin gazpacho
Maku

Gazpacho (kylmä espanjalainen kasviskeitto)
Maku

Espanjalainen gazpacho
Maku

Kurkkugazpacho
Maku

Vesimeloni-gazpacho
Maku

Tomaattikeitto
Maku

Kikherne-pastakeitto
Maku

Miso-nuudelikeitto
Kotivinkki

Helppo tomaattikeitto
Kotivinkki