Maku

Gazpacho (kylmä espanjalainen kasviskeitto)

25 min
KA
LA
MA
MU
3.89
9

Gazpacho on täydellinen hellepäivän kylmä keitto, joka sopii niin kevyeksi lounaaksi kuin alkupalaksikin. Tässä versiossa maistuu häivähdys inkivääriä ja salottisipulia. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Gazpacho

  • 1/2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1/4 kurkkua
  • 2paahtoleipäviipaletta
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlvettä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Gazpacho valmistuu näin:

  1. Paloittele kasvikset ja paahda leivät.
  2. Soseuta ainekset monitoimikoneessa.
  3. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta gazpacho tasaiseksi.
  4. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Jaa gazpacho kulhoihin ja ripottele pinnalle halutessasi paprika- ja kurkkukuutioita sekä jäitä.
MITÄ PIDIT?
3.89