Maku

Gazpacho (kylmä espanjalainen kasviskeitto)

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Gazpacho on täydellinen hellepäivän kylmä keitto, joka sopii niin kevyeksi lounaaksi kuin alkupalaksikin. Tässä versiossa maistuu häivähdys inkivääriä ja salottisipulia. Suosittelemme!
KA
LA
MA
MU
3.9
10
Julkaistu 11.9.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

Gazpacho

  • 1/2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1/4 kurkkua
  • 2paahtoleipäviipaletta
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlvettä
Tulosta

Gazpacho valmistuu näin:

  1. Paloittele kasvikset ja paahda leivät.
  2. Soseuta ainekset monitoimikoneessa.
  3. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta gazpacho tasaiseksi.
  4. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Jaa gazpacho kulhoihin ja ripottele pinnalle halutessasi paprika- ja kurkkukuutioita sekä jäitä.
10 kommenttia