Maku

Gazpacho

3 h 30 min
4
0

Gazpacho

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Marja Malinen
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 8 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplkurkkua
  • 1/4 tltabascoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Paahda paprikan puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes kuori kupruilee ja saa ruskeita pilkkuja. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin. Poista kuoret.

Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet.

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä sosekeitoksi. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa kolmisen tuntia.

Tarjoa kylmänä alkukeittona italialaisen foccacia-leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä