Maku

Espanjalainen gazpacho

3 h 30 min
4.14
0

Espanjalainen gazpacho

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.14
Teksti Marja Malinen
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos
Espanjalainen gazpacho, eli kylmä kasvikeitto, on ihanan keveä alkupala tai kesäisen hellepäivän pelastava lounas. Paahdetut paprikat ja raikkaat yrtit muodostavat sosekeitossa täydellisen makujen liiton!

Ainekset (8 annosta)

Espanjalainen gazpacho

  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 8 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplkurkkua
  • 1/4 tltabascoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Espanjalainen gazpacho valmistuu näin:

  1. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Paahda paprikan puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes kuori kupruilee ja saa ruskeita pilkkuja. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin. Poista kuoret.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet.
  3. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
  4. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sosekeitoksi. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa kolmisen tuntia.
  5. Tarjoa espanjalainen gazpacho esimerkiksi kylmänä alkukeittona leivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.14