Maku

Espanjalainen gazpacho

3 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.14
0

Espanjalainen gazpacho, eli kylmä kasvikeitto, on ihanan keveä alkupala tai kesäisen hellepäivän pelastava lounas. Paahdetut paprikat ja raikkaat yrtit muodostavat sosekeitossa täydellisen makujen liiton!
Tulosta
Teksti Marja Malinen
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (8 annosta)

Espanjalainen gazpacho

  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 8 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplkurkkua
  • 1/4 tltabascoa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Espanjalainen gazpacho valmistuu näin:

  1. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Paahda paprikan puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes kuori kupruilee ja saa ruskeita pilkkuja. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin. Poista kuoret.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet.
  3. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
  4. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sosekeitoksi. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa kolmisen tuntia.
  5. Tarjoa espanjalainen gazpacho esimerkiksi kylmänä alkukeittona leivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.14