


Espanjalainen gazpacho
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Espanjalainen gazpacho, eli kylmä kasvikeitto, on ihanan keveä alkupala tai kesäisen hellepäivän pelastava lounas. Paahdetut paprikat ja raikkaat yrtit muodostavat sosekeitossa täydellisen makujen liiton!
Reseptin ainekset
8 annosta
Espanjalainen gazpacho
2 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
keltaista paprikaa
8 kpl
tomaattia
1 kpl
sipulia
1 dl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kurkkua
1/4 tl
tabascoa
4 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta basilikaa
Espanjalainen gazpacho valmistuu näin:
- Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Paahda paprikan puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes kuori kupruilee ja saa ruskeita pilkkuja. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin. Poista kuoret.
- Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet.
- Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sosekeitoksi. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa kolmisen tuntia.
- Tarjoa espanjalainen gazpacho esimerkiksi kylmänä alkukeittona leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat