Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Espanjalainen gazpacho

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Espanjalainen gazpacho, eli kylmä kasvikeitto, on ihanan keveä alkupala tai kesäisen hellepäivän pelastava lounas. Paahdetut paprikat ja raikkaat yrtit muodostavat sosekeitossa täydellisen makujen liiton!

7.7.2005
Reseptin ainekset
8 annosta
Espanjalainen gazpacho
2 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
keltaista paprikaa
8 kpl
tomaattia
1 kpl
sipulia
1 dl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kurkkua
1/4 tl
tabascoa
4 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta basilikaa

Espanjalainen gazpacho valmistuu näin:

  1. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Paahda paprikan puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes kuori kupruilee ja saa ruskeita pilkkuja. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin. Poista kuoret.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet.
  3. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
  4. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä sosekeitoksi. Anna keiton jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa kolmisen tuntia.
  5. Tarjoa espanjalainen gazpacho esimerkiksi kylmänä alkukeittona leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt