Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Fufu

15 min

Fufu tehdään Ghanassa kassavasta ja keittobanaanista isossa huhmareessa pyöreäpäisen sauvan avulla. Suomessa perunasosejauhe toimii hyvin ja maistuu yllättävän samanlaiselta.

18.2.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
Fufu
2 dl
perunasosejauhetta (tai 3 dl fufujauhetta)
1 dl
perunajauhoja
5 dl
vettä

Fufu – ohje:

  1. Mittaa fufujauhe tai keskenään sekoitetut perunajauheet pinnoitettuun kattilaan.
  2. Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan puulastalla sekoittaen. Fufu on aluksi velliä, sitten perunasosemaista ja lopuksi sitkeää ja tiivistä – fufua.
  3. Lisää vettä tarvittaessa. Fufu on valmista, kun siitä muodostuu tiivis pallo lastan ympärille ja se irtoaa helposti kattilan reunoista.

Mikä fufu?

Fufu on perinteinen länsi- ja keski-afrikkalainen ruoka, joka valmistetaan murskaamalla esimerkiksi kassavaa tai banaania ja sekoittamalla niitä veteen tai maitoon. Sekoittamista jatketaan, kunnes saadaan tasainen, pehmeän purkkamainen koostumus. Ghanalaisen Edem Agbegey-Taylorin syöntiohje on: Älä pureskele fufupalaa, vaan niele!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt