


Fufu
15 min
Fufu tehdään Ghanassa kassavasta ja keittobanaanista isossa huhmareessa pyöreäpäisen sauvan avulla. Suomessa perunasosejauhe toimii hyvin ja maistuu yllättävän samanlaiselta.
Reseptin ainekset
6 annosta
Fufu
2 dl
perunasosejauhetta (tai 3 dl fufujauhetta)
1 dl
perunajauhoja
5 dl
vettä
Fufu – ohje:
- Mittaa fufujauhe tai keskenään sekoitetut perunajauheet pinnoitettuun kattilaan.
- Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan puulastalla sekoittaen. Fufu on aluksi velliä, sitten perunasosemaista ja lopuksi sitkeää ja tiivistä – fufua.
- Lisää vettä tarvittaessa. Fufu on valmista, kun siitä muodostuu tiivis pallo lastan ympärille ja se irtoaa helposti kattilan reunoista.
Mikä fufu?
Fufu on perinteinen länsi- ja keski-afrikkalainen ruoka, joka valmistetaan murskaamalla esimerkiksi kassavaa tai banaania ja sekoittamalla niitä veteen tai maitoon. Sekoittamista jatketaan, kunnes saadaan tasainen, pehmeän purkkamainen koostumus. Ghanalaisen Edem Agbegey-Taylorin syöntiohje on: Älä pureskele fufupalaa, vaan niele!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
