Frittata
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minFrittata eli uunimunakas on helppo ja herkullinen, kasvisvoittoinen arkiruoka. Tarjoa frittata runsaan salaatin kanssa.
GL
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.11.2014

Frittata
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 250 gkirsikkatomaattia
- 1 kplpaprikaa (keltainen)
- 200 gkermaviiliä (ei kevyt)
- 5 kplmunaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
Voiteluun
- 1 rklvoita
Pinnalle
- 1/2 dltuoretta basilikaa
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla.
Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 40 cm).
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja pilko paprika. Levitä sipulit ja paloitellut kasvikset vuokaan.
Sekoita kulhossa kermaviili, rikotut munat ja mausteet. Kaada munaseos uunivuokaan.
Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa puoli tuntia. Ripottele frittatan päälle basilikaa.
Tarjoa frittata leivän ja salaatin kanssa.