Maku

Frittata

50 min
GL
4.32
5

Frittata eli uunimunakas on helppo ja herkullinen, kasvisvoittoinen arkiruoka. Tarjoa frittata runsaan salaatin kanssa.
Tulosta
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplpaprikaa (keltainen)
  • 200 gkermaviiliä (ei kevyt)
  • 5 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Pinnalle

  • 1/2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla.

Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 40 cm).

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja pilko paprika. Levitä sipulit ja paloitellut kasvikset vuokaan.

Sekoita kulhossa kermaviili, rikotut munat ja mausteet. Kaada munaseos uunivuokaan.

Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa puoli tuntia. Ripottele frittatan päälle basilikaa.

Tarjoa frittata leivän ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.32