Maku

Frittata

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Frittata eli uunimunakas on helppo ja herkullinen, kasvisvoittoinen arkiruoka. Tarjoa frittata runsaan salaatin kanssa.
GL
4.3
5
Julkaistu: 17.11.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplpaprikaa (keltainen)
  • 200 gkermaviiliä (ei kevyt)
  • 5 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Pinnalle

  • 1/2 dltuoretta basilikaa
Tulosta

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla.

Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 40 cm).

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Huuhtele ja pilko paprika. Levitä sipulit ja paloitellut kasvikset vuokaan.

Sekoita kulhossa kermaviili, rikotut munat ja mausteet. Kaada munaseos uunivuokaan.

Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 asteessa puoli tuntia. Ripottele frittatan päälle basilikaa.

Tarjoa frittata leivän ja salaatin kanssa.

5 kommenttia