Reseptin ainekset
4 annosta
30 g
voikukkaa (kukintoja)
1
muna
1 tl
makeaa chilikastiketta
1 tl
ruokakermaa
Kastike
1 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
2 rkl
limemehua
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
Paistamiseen
4 dl
rypsiöljyä
Friteeratut voikukat – ohje:
- Ravistele voikukan kukinnoista mahdolliset hyönteiset pois. Halutessasi voit sulkea kukat ilmatiiviiseen muovirasiaan muutamaksi tunniksi. Tällöin ötökät kömpivät kukista pois.
- Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää chilikastike ja kerma.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä viileässä tarjoiluhetkeen.
- Kuumenna öljy kattilassa. Upota kukinnot munaseokseen ja paista 180-asteisessa öljyssä nopeasti molemmin puolin.
- Nosta friteeratut voikukat talouspaperin päälle valumaan.
- Tee lautasille voikukanlehdistä peti ja asettele friteeratut voikukat petin päälle. Tarjoa dippikastikkeen kanssa alkuruokana tai pikkunaposteltavana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat