Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Friteeratut voikukat

30 min
11.5.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
30 g
voikukkaa (kukintoja)
1
muna
1 tl
makeaa chilikastiketta
1 tl
ruokakermaa
Kastike
1 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
2 rkl
limemehua
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
Paistamiseen
4 dl
rypsiöljyä

Friteeratut voikukat – ohje:

  1. Ravistele voikukan kukinnoista mahdolliset hyönteiset pois. Halutessasi voit sulkea kukat ilmatiiviiseen muovirasiaan muutamaksi tunniksi. Tällöin ötökät kömpivät kukista pois.
  2. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää chilikastike ja kerma.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä viileässä tarjoiluhetkeen.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Upota kukinnot munaseokseen ja paista 180-asteisessa öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  5. Nosta friteeratut voikukat talouspaperin päälle valumaan.
  6. Tee lautasille voikukanlehdistä peti ja asettele friteeratut voikukat petin päälle. Tarjoa dippikastikkeen kanssa alkuruokana tai pikkunaposteltavana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt