Maku

Fougasse

2 h 50 min
4.4
0

Fougasse

KA
LA
MA
0
4.4
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 10 ghiivaa
  • 8 dlvehnäjauhoja (erikois)
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Voiteluun ja päälle oliiviöljyä ja merisuolahiutaleita sekä halutessasi tuoretta rosmariinia

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Mittaa haalea vesi leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Liuota veteen murennettu hiiva. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa matalalla nopeudella muutamia minuutteja.

Lisää öljy ja anna koneen käydä vielä muutamia minuutteja. Lisää loput jauhoista ja suola. Vaivaa taikinaa korkeammalla nopeudella 5 minuuttia. Voit tehdä taikinan myös käsin. Vaivaa taikinaa riittävän pitkään, jotta siihen muodostuu hyvä sitko.

Kohota taikinaa peitettynä 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jatka kohottamista 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen palaan. Kauli kumpikin pala soikeiksi levyiksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee leipiin terävällä veitsellä lehtimäiset viillot. Kohota vielä tunti peitettynä.

Voitele fougasse-leivät oliiviöljyllä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes fougasset ovat kauniin värisiä.

Voitele vastaspaistettuina kertaalleen oliiviöljyllä. Tarjoa fougasset mahdollisimman tuoreina.

  • Fougasse on jo itsessään täyteläisen makuista, joten se ei kaipaa päällysteitä.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä