Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minTyönnä bataatit uuniin ja ota ahvenet esiin. Nämä superherkulliset fisut ja ranut valmistuvat vikkelästi, ja ne on lupa herkutella sormin!
0
Kuvat
Julkaistu 27.7.2018

Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto
Reseptin ainekset (4)
Bataattiranut
- 1 kgbataattia
- 2 rklrypsiöljyä
- ¼ tlsuolaa
- 2 tl kuminansiemeniä
Paistetut ahvenpalat
- 400 gahvenfileitä
- ¾ tlsuolaa
- ½ tlsitruunapippuria
- 1muna
- 1 dlkorppujauhoja
- 2 rklvoita
- 2 rklrypsiöljyä
- Kuori ja lohko bataatti. Laita öljy, suola, kumina ja bataatit tilavaan kulhoon. Pyörittele bataatit öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Mausta ahvenet suolalla ja sitruunapippurilla. Vatkaa munan rakenne rikki. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
- Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paista kaloja pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Tarjoa ahvenet ja bataattiranskalaiset yrttimajoneesin kanssa. Yhdistä 1 ½ dl majoneesia, 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä ja 1 rkl sitruunamehua.