Maku

Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto

45 min
0
0

Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Työnnä bataatit uuniin ja ota ahvenet esiin. Nämä superherkulliset fisut ja ranut valmis­tuvat vikkelästi, ja ne on lupa herkutella sormin!

Ainekset (4)

Bataattiranut

  • 1 kgbataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 tl kuminansiemeniä

Paistetut ahvenpalat

  • 400 gahvenfileitä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlsitruunapippuria
  • 1muna
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
  1. Kuori ja lohko bataatti. Laita öljy, suola, kumina ja bataatit tilavaan kulhoon. Pyörittele bataatit öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
  2. Mausta ahvenet suolalla ja sitruunapippurilla. Vatkaa munan rakenne rikki. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
  3. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paista kaloja pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Tarjoa ahvenet ja bataattiranskalaiset yrttimajoneesin kanssa. Yhdistä 1 1/2 dl majoneesia, 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä ja 1 rkl sitruunamehua.

MITÄ PIDIT?
0