


Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Työnnä bataatit uuniin ja ota ahvenet esiin. Nämä superherkulliset fisut ja ranut valmistuvat vikkelästi, ja ne on lupa herkutella sormin!
Reseptin ainekset
4
Bataattiranut
1 kg
bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
2 tl
kuminansiemeniä
Paistetut ahvenpalat
400 g
ahvenfileitä
¾ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1
muna
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
- Kuori ja lohko bataatti. Laita öljy, suola, kumina ja bataatit tilavaan kulhoon. Pyörittele bataatit öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Mausta ahvenet suolalla ja sitruunapippurilla. Vatkaa munan rakenne rikki. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
- Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Paista kaloja pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Tarjoa ahvenet ja bataattiranskalaiset yrttimajoneesin kanssa. Yhdistä 1 ½ dl majoneesia, 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä ja 1 rkl sitruunamehua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat