Feta-tsatsikikakku

13 h
3.6
2

Feta-tsatsikikakku

Tämä ihanan raikas voileipäkakku tarjotaan hauskasti uudella tavalla kyljelleen käännettynä! Välimerellisessä feta-tsatsikikakussa maistuvat valkosipuli, minttu ja fetajuusto ja majoneesin sijaan kakku täytetään turkkilaisella jogurtilla. Olisiko tässä juhliesi kasvisvoileipäkakku?
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 5 kplsekaleipäviipaletta (esim. Fazerin -Laivurin vaalea vaakaviipale)

Täyte

  • 5 kplliivatelehteä
  • 200 gkurkkua
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)

Väliin

  • 3/4 dltapenadea
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Koristeluun

  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 100 gkurkkua
  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

Leikkaa leivistä reunat pois.

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Puristele nestettä pois raasteesta.

Murenna tai raasta juusto.

Sekoita jogurtin joukkoon kurkku ja juusto. Mausta valkosipulilla, hunajalla ja mustapippurilla.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen ohuena nauhana.

Kääntele ruohosipuli ja minttu täytteeseen.

Sekoita tapenade ja jogurtti.

Kokoa kakku. Sipaise ohut kerros tapenade-jogurttitahnaa leivälle. Levitä 1/4 täytettä päälle, pane päälle toinen leipä ja jatka loppuun. Kääri kakku tiukkaan kelmupakettiin, ja nosta jääkaappiin painon alle tekeytymään seuraavaan päivään.

Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia ja kaada lappeelleen. Sipaise kakun sivuille jogurttia ja painele pintaan ruohosipulisilppua.

Leikkaa kuorimaveitsellä kurkusta ohuita viipaleita ja pyörittele ruusukkeiksi kakun päälle. Viimeistele feta-tsatsikikakku mintulla.

Yhdestä feta-tsatsikikakusta saat kaksi kakkua. Toisen puoliskon voit jättää jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Näin tarjottavat pysyvät raikkaina noutopöydässä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä