3,9(13)
Fenkoli-yrttigraavattu lohi
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
48 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 48 h
Graavattu lohi saa ihanan jouluisen maun fenkolinsiemenistä ja rosmariinista. Tätä kannattaa kokeilla!
18.12.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
700 glohifileetä (pyrstöpäästä)
1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
1 rkltuoretta rosmariinia
1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
2 rklmerisuolaa
1 tlsokeria

Fenkoli-yrttigraavattu lohi – ohje:

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Murskaa fenkolinsiemenet ja pippurit morttelissa. Hienonna rosmariini. Sekoita kaikki mausteet keskenään.
  2. Hiero mausteet lohifileeseen ja leikkaa filee pitkittäin kahtia. Nosta palat lihapuolet vastakkain niin, että paksu puoli on ohutta pyrstöpäätä vasten. Kääri kala kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita vielä pieneen muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele pakettia välillä.
  3. Raaputa veitsellä kalasta mausteet pois. Leikkaa kalat ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  4. Levitä graavikalaviipaleet aaltoilevasti vadille.
  5. Koristele fenkoli-yrttigraavattu lohi rosmariininoksilla ja halutessasi fenkolinsiemenillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.