Maku

Fenkoli-yrttigraavattu lohi

48 h 20 min
3.7
0

Fenkoli-yrttigraavattu lohi

GL
LA
MA
MU
0
3.7
Graavattu lohi saa ihanan jouluisen maun fenkolinsiemenistä ja rosmariinista. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 700 glohifileetä (pyrstöpäästä)
  • 1 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 2 rklmerisuolaa
  • 1 tlsokeria

Tee näin

48 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN48 h

Fenkoli-yrttigraavattu lohi valmistuu näin:

Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Murskaa fenkolinsiemenet ja pippurit morttelissa. Hienonna rosmariini. Sekoita kaikki mausteet keskenään.

Hiero mausteet lohifileeseen ja leikkaa filee pitkittäin kahtia. Nosta palat lihapuolet vastakkain niin, että paksu puoli on ohutta pyrstöpäätä vasten. Kääri kala kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita vielä pieneen muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk. Kääntele pakettia välillä.

Raaputa veitsellä kalasta mausteet pois. Leikkaa kalat ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.

Levitä graavikalaviipaleet aaltoilevasti vadille.

Koristele fenkoli-yrttigraavattu lohi rosmariininoksilla ja halutessasi fenkolinsiemenillä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä