Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.3.2006

Fenkoli-katkarapupasta
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 fenkoli
- 1 sipuli
- 1/2 rkloliiviöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 appelsiini
- 1 lime
- 200 gkatkarapuja (pakaste)
Pasta
- 2 lvettä
- 1 tlsuolaa
- 250 gtuorepastaa
- 1/2 rkloliiviöljyä
Tarjoiluun
- 30 gparmesaanijuustoa (lastuina)
Halkaise pesty fenkoli, poista puumainen kanta ja suikaloi puolikkaat. Kuori halkaistu sipuli ja viipaloi puolikkaat.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja pehmitä fenkoli- ja sipuliviipaleet öljyssä, mutta älä ruskista niitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää hedelmistä puristetut mehut ja anna kiehua hiljaa poristen noin 3 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna ne.
Keitä pasta kastikkeen valmistuksen ohessa. Valuta pasta ja mausta se oliiviöljytilkalla. Yhdistä kuuma pasta ja fenkoli-katkarapukastike.
Tarjoa parmesaanista vuoltujen lastujen kanssa. Nauti fenkoli-katkarapupasta viileän valkoviinin kanssa.
•Käytä katkarapujen tilalla hummerin lihaa tai kampasimpukoita.