Maku

Fenkoli-katkarapupasta

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
LA
3
1
Julkaistu: 19.3.2006


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 appelsiini
  • 1 lime
  • 200 gkatkarapuja (pakaste)

Pasta

  • 2 lvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 250 gtuorepastaa
  • 1/2 rkloliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 30 gparmesaanijuustoa (lastuina)
Tulosta

Halkaise pesty fenkoli, poista puumainen kanta ja suikaloi puolikkaat. Kuori halkaistu sipuli ja viipaloi puolikkaat.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja pehmitä fenkoli- ja sipuliviipaleet öljyssä, mutta älä ruskista niitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää hedelmistä puristetut mehut ja anna kiehua hiljaa poristen noin 3 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna ne.

Keitä pasta kastikkeen valmistuksen ohessa. Valuta pasta ja mausta se oliiviöljytilkalla. Yhdistä kuuma pasta ja fenkoli-katkarapukastike.

Tarjoa parmesaanista vuoltujen lastujen kanssa. Nauti fenkoli-katkarapupasta viileän valkoviinin kanssa.

•Käytä katkarapujen tilalla hummerin lihaa tai kampasimpukoita.

1 kommentti