Falafelpyörykät

50 min
4.2
21

Falafelpyörykät

KA
LA
MA
MU
21
4.2
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlsipulia (silputtuna)
  • 3 1/2 dlkikherneitä (liotettuna ja keitettynä)
  • 3/4 dlgrahamjauhoja
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 1/2 dlgrahamjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilppu.

Mittaa kikherneet, grahamjauhot, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini tai maapähkinävoi sekä sitruunamehu. Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä grahamjauhoissa.

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

•Nauti falafelpyöryköitä pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Falafelpyörykät ovat hyviä myös sellaisenaan tai pitaleivän täytteenä. Niiden kastikkeeksi sopii esimerkiksi valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustettu kermaviili, tofuviili tai maustamaton soijajogurtti.Itse keitetyt pavut ovat paitsi terveellisiä, myös maukkaita. Niissä on jäljellä monia vitamiineja ja kivennäisaineita huomattavasti enemmän purkkipapuihin verrattuna. Liota ja keitä papuja ja kikherneitä kerralla suurempi määrä. Mittaa pavut pakasterasioihin ja pakasta. Tarkat liotus- ja keittoajat vaihtelevat lajikkeittain. Katso ohjeet papupussien kyljestä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä