Maku

Eton mess -jälkiruoka

20 min
GL
4.86
0

Mansikkaa, kermaa ja marenkia, voiko ihanampaa kesäjälkkäriä ollakaan! Brittiläinen Eton mess -kerrosjälkiruoka on superhelppo ja herkullinen triflen pikkusisko.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Hilloke

  • 250 gmansikoita
  • 3/4 dlhillosokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlkardemummaa

Lisäksi

  • 3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gmarenkeja
  • 100 gmansikoita (tuoreita)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Mittaa mansikat, sokeri, sitruunamehu ja kardemumma kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia hillokkeeksi. Jäähdytä hilloke.

Vaahdota kerma. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Kokoa jälkiruoka neljään jälkiruokakulhoon. Tee kerroksia kermasta ja hillokkeesta ja ripottele jälkiruokaan myös marenkia ja lohkottuja tuoreita mansikoita.

• Voit käyttää jälkiruokaan myös valmista mansikkahilloa tai pelkkiä tuoreita marjoja.

MITÄ PIDIT?
4.86