


Etiopialainen kasvis-kaalipata
1 h 10 min
Reseptin ainekset
8 annosta
400 g
sipulia
1 rkl
voita
2 tl
kurkumaa
2 dl
vettä
1200 g
keräkaalia
450 g
porkkanaa
250 g
perunaa
1 dl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
Etiopialainen kasvis-kaalipata – ohje:
- Hienonna sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi.
- Lisää kurkuma ja 1/2 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Suikaloi kaali. Raasta kuoritut porkkanat ja perunat.
- Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kuullota kasvisraasteita noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Kuori valkosipuli ja inkivääri. Lisää sipuliseoksen joukkoon puristetut valkosipulit, raastettu inkivääri, mustapippuri, suola ja 1/2 dl vettä. Hauduta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Lisää sipuliseoksen joukkoon notkistunut kaaliseos ja 1 dl vettä. Kiehauta ja hauduta kaalipataa miedolla lämmöllä vielä 10–15 minuuttia.
Tiesitkö?
Etiopialainen kaalipata tarjoillaan perinteisesti berberé-maustetta sisältävien ruokien lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat