Maku

Etiopialainen kaalipata

1 h 10 min
{
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
GL
KA
MU
4.1
0
Julkaistu: 21.2.2011


Ainekset (8 annosta)

  • 400 gsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 tlkurkumaa
  • 2 dlvettä
  • 1200 gkeräkaalia
  • 450 gporkkanaa
  • 250 gperunaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
Tulosta
Hienonna sipuli ja kuullota voissa pehmeäksi. Lisää kurkuma ja 1/2 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Suikaloi kaali. Raasta kuoritut porkkanat ja perunat. Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kuullota kasvisraasteita noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Lisää sipuliseoksen joukkoon puristetut valkosipulit, raastettu inkivääri, mustapippuri, suola ja 1/2 dl vettä. Hauduta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää sipuliseoksen joukkoon notkistunut kaaliseos ja 1 dl vettä. Kiehauta ja hauduta kaalipataa miedolla lämmöllä vielä 10–15 minuuttia. •Etiopialainen kaalipata tarjoillaan berberé-maustetta sisältävien ruokien lisäkkeenä.
MITÄ PIDIT?
4.11
Kommentoi »