Kotivinkki

Etikka-inkiväärilohi – aasialaishenkinen kalaherkku kypsytetään neilikalla maustetussa liemessä

12 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 h
Etikka-inkiväärilohen liemi kypsyttää ja maustaa lohiviipaleet ihaniksi suupaloiksi. Kalaherkku on helppo valmistaa, mutta kypsyttäminen vaatii hieman malttia ja aikaa.
MA
GL
0
0
Julkaistu: 10.12.2019


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 350 g ruodotonta lohifileetä
  • 1porkkana
  • 2 cmpala inkivääriä

Liemi

  • 2 ½ dlvettä
  • ½ dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • ½ dlsokeria
  • 3kokonaista neilikkaa

Lisäksi

  • ituja tai versoja
  • limen lohkoja
Tulosta

Etikka-inkiväärilohi valmistuu näin:

  1. Leikkaa lohi viipaleiksi riveihin. Leikkaa porkkana ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi lohen päälle.
  2. Sekoita kulhossa kaikki liemen aineet. Kaada liemi lohiviipaleille ja porkkana-inkiväärisuikaleille. Anna maustua jääkaapissa 10–12 tuntia.
Kommentoi »