Etikka-inkiväärilohi – aasialaishenkinen kalaherkku kypsytetään neilikalla maustetussa liemessä
12 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
12 h Etikka-inkiväärilohen liemi kypsyttää ja maustaa lohiviipaleet ihaniksi suupaloiksi. Kalaherkku on helppo valmistaa, mutta kypsyttäminen vaatii hieman malttia ja aikaa.
MA
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2019

Etikka-inkiväärilohi – aasialaishenkinen kalaherkku kypsytetään neilikalla maustetussa liemessä
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 350 g ruodotonta lohifileetä
- 1porkkana
- 2 cmpala inkivääriä
Liemi
- 2 ½ dlvettä
- ½ dlväkiviinaetikkaa
- 2 tlsuolaa
- ½ dlsokeria
- 3kokonaista neilikkaa
Lisäksi
- ituja tai versoja
- limen lohkoja
Etikka-inkiväärilohi valmistuu näin:
- Leikkaa lohi viipaleiksi riveihin. Leikkaa porkkana ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi lohen päälle.
- Sekoita kulhossa kaikki liemen aineet. Kaada liemi lohiviipaleille ja porkkana-inkiväärisuikaleille. Anna maustua jääkaapissa 10–12 tuntia.