Espresso-bebeleivokset

40 min
4
0

Espresso-bebeleivokset

KA
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklmuscovadosokeria
  • 1 kplkeltuaista
  • 2 dlvehnäjauhoja

Espressotäyte

  • 1/2 dlespressoa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rklkardemummaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 150 gvoita

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 1/2 rklespressoa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot.
Anna taikinan seistä hetki kylmässä. Painele taikina pieniin voideltuihin leivosvuokiin.
Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte. Kiehauta kahvi ja sokeri kattilassa. Mausta seos kardemummalla.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Lisää joukkoon kuuma kahvijuoma koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa seos kylmäksi.
Vaahdota voi ja lisää kahviseos vatkaten joukkoon.
Täytä leivospohjat espressotäytteellä. Anna seoksen kiinteytyä hetki.
Sekoita tomusokeriin tilkka kahvia. Levitä seos leivoksille. Koristele leivokset kahvipavuilla ja anna kuorrutuksen kiinteytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä