


Espresso-bebeleivokset
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
12 kpl
Pohja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 rkl
muscovadosokeria
1 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
Espressotäyte
1/2 dl
espressoa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
3 kpl
keltuaista
150 g
voita
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
2 1/2 rkl
espressoa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Anna taikinan seistä hetki kylmässä. Painele taikina pieniin voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte. Kiehauta kahvi ja sokeri kattilassa. Mausta seos kardemummalla. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Lisää joukkoon kuuma kahvijuoma koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa seos kylmäksi. Vaahdota voi ja lisää kahviseos vatkaten joukkoon. Täytä leivospohjat espressotäytteellä. Anna seoksen kiinteytyä hetki. Sekoita tomusokeriin tilkka kahvia. Levitä seos leivoksille. Koristele leivokset kahvipavuilla ja anna kuorrutuksen kiinteytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat