Meksikosta Italiaan
Enchilada-lasagne on helppo arkiruoka, jossa maistuu tuttu pasta uudella tavalla
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Lasagnen makuinen enchiladavuoka on täyttävä versio suosikkiruoasta. Täytä tortillat jauheliha-tomaattikastikkeella ja lado ne tiiviisti vuokaan. Valkokastike syntyy helpomman kautta kahdesta juustosta.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
naudanjauhelihaa
1+1 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
1 rkl
tomaattipyreetä
400 g
tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
chilirouhetta
½ tl
mustapippuria
8 kpl (320 g)
tortillalettuja
250 g
ricottajuustoa
75 g
parmesaanijuustoraastetta
2 rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)
Lisäksi
250 g
kirsikkatomaatteja
½ rku
basilikaa
Enchilada-lasagne – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Kuutioi paprika.
- Ruskista jauheliha pannulla oliiviöljyssä (1 rkl). Lisää sipulit, valkosipuli ja paprika. Paista 5 minuuttia.
- Ota tomaattimurskasta 1 dl sivuun ja lisää loput pannulle. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, sokerilla, chilirouheella ja mustapippurilla. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Voitele uunivuoka (20 × 30 cm) oliiviöljyllä (1 rkl). Levitä tortillaletut työtasolle ja jaa täyte niiden päälle. Kääri rullaksi ja nosta vuokaan.
- Yhdistä ricotta ja parmesaaniraaste. Lusikoi seos tortillarullien pinnalle. Valuta päälle rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Viimeistele viipaloiduilla kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat