Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Piilossa taikinan alla

Tonnikala-papuempanadat – kullanruskean kuoreen piilotettu mausteinen täyte hurmaa kaikki

1 h 35 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 55 min

Empanadat ovat klassinen sormisyötävä, joka saa nyt uuden täytteet: tonnikala, mustapavut ja mausteet kietoutuvat mehevään pakettiin. Empanadat maistuvat yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminä ja sopivat niin juhlapöytään kuin retkievääksi. Tarjoa empanadojen kanssa raikasta pico de gallo -tuoretomaattisalsaa tai pyöräytä dipiksi avokadoista guacamole.

12.8.2025
Reseptin ainekset
25–30 kpl
Taikina
2½ dl
vettä
175 g
voita
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Täyte
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl
oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tlk (380/230 g)
mustapapuja
1 tlk
tonnikalapaloja öljyssä
½ dl
säilöttyjä jalopenoviipaleita
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Voiteluun
1
muna

Tonnikalaempanadat – ohje:

  1. Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Yhdistä jauhot ja suola. Kaada kuuma vesi-voiseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  2. Hienonna puna- ja valkosipuli. Paista sipuleita öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattisose ja kuivamausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä.
  3. Valuta pavut ja tonnikala huolellisesti. Hienonna jalopenoviipaleet. Lisää loput täytteen aineet pannulle ja sekoita tasaiseksi. Riko tarvittaessa tonnikalapalojoen rakenne esimerkiksi puuhaarukalla painellen.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli yksi kerrallaan ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta ympyröitä (ø 10 cm) joko muotilla tai esimerkiksi laakealla vesilasilla.
  5. Jaa täytettä reilu ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuuksi. Nipistä reuna kiinni. Nosta pellille ja voitele munalla.
  6. Paista empanadoja 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki!

Empanadat voi tehdä myös valmiista suolaisesta piirakkataikinasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt