


Piilossa taikinan alla
Tonnikala-papuempanadat – kullanruskean kuoreen piilotettu mausteinen täyte hurmaa kaikki
1 h 35 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 55 min
Empanadat ovat klassinen sormisyötävä, joka saa nyt uuden täytteet: tonnikala, mustapavut ja mausteet kietoutuvat mehevään pakettiin. Empanadat maistuvat yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminä ja sopivat niin juhlapöytään kuin retkievääksi. Tarjoa empanadojen kanssa raikasta pico de gallo -tuoretomaattisalsaa tai pyöräytä dipiksi avokadoista guacamole.
Reseptin ainekset
25–30 kpl
Taikina
2½ dl
vettä
175 g
voita
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Täyte
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl
oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tlk (380/230 g)
mustapapuja
1 tlk
tonnikalapaloja öljyssä
½ dl
säilöttyjä jalopenoviipaleita
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Voiteluun
1
muna
Tonnikalaempanadat – ohje:
- Kuumenna vesi ja rasva kattilassa. Yhdistä jauhot ja suola. Kaada kuuma vesi-voiseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Hienonna puna- ja valkosipuli. Paista sipuleita öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää tomaattisose ja kuivamausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä.
- Valuta pavut ja tonnikala huolellisesti. Hienonna jalopenoviipaleet. Lisää loput täytteen aineet pannulle ja sekoita tasaiseksi. Riko tarvittaessa tonnikalapalojoen rakenne esimerkiksi puuhaarukalla painellen.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli yksi kerrallaan ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta ympyröitä (ø 10 cm) joko muotilla tai esimerkiksi laakealla vesilasilla.
- Jaa täytettä reilu ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuuksi. Nipistä reuna kiinni. Nosta pellille ja voitele munalla.
- Paista empanadoja 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Vinkki!
Empanadat voi tehdä myös valmiista suolaisesta piirakkataikinasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat