Maku

Emmin munapiirakka

45 min
5
1

Emmin munapiirakka

GL
1
5
Maukas munapiirakka valmistuu uuninkestävässä valurautapannussa tai piirakkavuoassa. Valmista pannullinen vaikkapa brunssipöydän iloksi!
Teksti Kuorttisen luomukanala, Emilia Kolari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 8 kplmunaa (8-10 kpl Kuorttisen luomumunaa)
  • 2 dlruokakermaa
  • 150 gpurjoa (tai 1 iso kelta- tai punasipuli)
  • 1 rklvoita (tai öljyä, paistamiseen)
  • 100 gherkkusieniä (1/2 rs, ruskeita)
  • 1/2 - 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 125 gkirsikkatomaattia (1/2 rs)
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettuna, esim. mozzarella tai emmentaali)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä. 

Sekoita joukkoon ruokakerma. 

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Tai kuori ja hienonna sipuli. Kuullota purjo tai sipulit pannulla voissa tai öljyssä. Huomaa, että pannun tulee olla uuninkestävä valurautapannu (Ø 24 cm), jos haluat valmistaa koko piirakan siinä.

Puhdista ja paloittele sienet pannulle. Jatka paistamista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle ja kaada päälle muna-kermaseos. Sekoita kevyesti ja ripottele päälle juustoraaste.

Halutessasi voit myös lisätä kirsikkatomaatit ja sieni-sipuliseoksen munaseoksen joukkoon, kumota seoksen voideltuun, korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 24 cm), ja lisätä päälle juuston. 

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.

Vinkki!

 Kesällä voit vaihtaa ruskeat herkkusienet noin kahteen desiin kantarelleja ja syksyllä samaan määrään suppilovahveroja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä