4,2(5)
Emmin munapiirakka
gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Maukas munapiirakka valmistuu uuninkestävässä valurautapannussa tai piirakkavuoassa. Valmista pannullinen vaikkapa brunssipöydän iloksi!
Reseptin ainekset 8 kpl
8 kplmunaa (8-10 kpl Kuorttisen luomumunaa)
2 dlruokakermaa
150 gpurjoa (tai 1 iso kelta- tai punasipuli)
1 rklvoita (tai öljyä, paistamiseen)
100 gherkkusieniä (1/2 rs, ruskeita)
1/2 - 1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
125 gkirsikkatomaattia (1/2 rs)
150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastettuna, esim. mozzarella tai emmentaali)

Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä. 

Sekoita joukkoon ruokakerma. 

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Tai kuori ja hienonna sipuli. Kuullota purjo tai sipulit pannulla voissa tai öljyssä. Huomaa, että pannun tulee olla uuninkestävä valurautapannu (Ø 24 cm), jos haluat valmistaa koko piirakan siinä.

Puhdista ja paloittele sienet pannulle. Jatka paistamista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle ja kaada päälle muna-kermaseos. Sekoita kevyesti ja ripottele päälle juustoraaste.

Halutessasi voit myös lisätä kirsikkatomaatit ja sieni-sipuliseoksen munaseoksen joukkoon, kumota seoksen voideltuun, korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 24 cm), ja lisätä päälle juuston. 

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin.

 Kesällä voit vaihtaa ruskeat herkkusienet noin kahteen desiin kantarelleja ja syksyllä samaan määrään suppilovahveroja.

1 kommentti